Đukanović sa Osmanijevom: „Logično je da Kosovo postane dio evropskih integracija“

„Crna Gora je već članica NATO i znam da Kosovo teži ka tom ciljom, i jedni i drugi težimo ka EU“, naveo je Đukanović, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Kosovu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su odnosi između Crne Gore i Kosova uzorni, kao i da su to odnosi otvorenosti i prijateljstva.

Istakao je da su ti odnosi zasnovani na identičnim strateškim ciljevima Kosova i Crne Gore, a to je usvajanje evropskog sistema vrijednosti. Dodao je da sa velikom pažnjom prati političku situaciju na Kosovu.

„Crna Gora je već članica NATO i znam da Kosovo teži ka tom ciljom, i jedni i drugi težimo ka EU“, rekao je Đukanović, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Kosovu.

Na pres konferenciji sa predsjednicom Vjosom Osmani kazao je da je važno nastaviti dijalog između Beograda i Prištine.

„Crna Gora je pokazala istrajnost pa i umijeće da političkim putem rješava sva otvorena pitanja sa susjedima. Podržavamo politički dijalog koji postoji između Prištine i Beograda, i vjerujemo da jedino politički dijalog može dovesti do sveobuhvatog i pravnoobavezujućeg sporazuma koji će obezbijediti da se Kosovo razvija na temeljima multietničke demokratije i da odnosi između Kosova i Srbije krenu putem obnove i pomirenje.

Vjerujemo da je važna istrajnost i u dijalogu, jer to nije pitanje koje se tiče samo Kosova i i Beograda, to je pitanje koje se tiče stabilnosti regiona“, kazao je Đukanović, prenosi Kosovo onlajn.

Crnogorski predsjednik je istakao da je logično da Kosovo postane dio evropskih integracija.

„Razumjemo da je blagodet ne samo za Kosovo već i za region svako novo članstvo u Savjetu Evrope imajući u vidu značaj koji ta organizacija ima. Nastavićemo da radimo ono što smo radili u prethodnom periodu, razumjevajući potrebu Kosova da kao nezavisna država bude dio savremenih političkih i ekonomskih integracija“, rekao je on.

Đukanović je pozvao Osmanijevu da u narednim periodu posjeti Crnu Goru, piše beraneonline.me.

Foto: Twitter

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!