Biznismen iz SAD opljačkan u BiH: Došao na odmor i ostao bez 850.000 eura

On je digao novac za kupovinu hotela i ostavio ga u kući, te se uputio s porodicom na more. Kada se vratio, prizor koji je vidio ga je šokirao. Stan je bio obijen, a novca nije bilo. U stanu su vidljivi tragovi provale

Filmska pljačka desila se u noći s petka na subotu u naselju Zdena kod Sanskog Mosta, piše “Avaz”. U toj pljački ukradeno je je 1,7 miliona KM (850.000 eura) koji je S. J. (identitet poznat redakciji “Avaza”) planirao da investira u kupovinu hotela.

S. J. je biznismen koji posjeduje i firmu u Sjedinjenim Američkim Državama, a došao je u svoj rodni grad, gdje mu se nalaze i roditelji, na odmor.

On je digao novac za kupovinu hotela i ostavio ga u kući, te se uputio s porodicom na more.

Kada se vratio, prizor koji je vidio ga je šokirao. Stan je bio obijen, a novca nije bilo. U stanu su vidljivi tragovi provale.

Komšinica ove porodice kazala je za “Avaz” da je otišla da se pozdravi s njima nakon što su se vratili s mora i da niko nije mogao da vjeruje šta se desilo.

Novinar “Avaza” je razgovarao sa majkom opljačkanog muškarca, koja je rekla da je njen sin trenutno na putu.

“Ovo je veliki lopovluk. Rekli su nam da ništa ne govorimo jer je istraga u toku”, kratko je kazala.

Kako “Avaz” nezvanično saznaje, provjerava se i video-nadzor koji bi mogao pomoći u otkrivanju počinioca.

Rečeno im je da su u istragu uključeni brojni policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Treće policijske uprave.

Foto: Ilustracija (Screenshot)

Idi na VRH
error: Content is protected !!