UZNEMIRUJUĆI VIDEO Par u Njujorku osuđen na časove roditeljstva nakon što je djevojčica (14) poginula u sudaru koji je izazvao njihov sin (16)

Prema navodima vlasti, djevojčica je bila na suvozačevom sjedištu kada je zakačio zadnji dio kamiona UPS-a brzinom od 101 milje na sat i oteo kontroli – žrtva je kroz vjetrobransko staklo izletjela ka zadnjem dijelu kamiona. Automobil je potom udario u traktorsku prikolicu koja je vozila u suprotnom smjeru. Ograničenje brzine na putu je 30 milja na sat, rekli su tužioci

Roditeljima tinejdžera iz Kvinsa optuženog za ubistvo mlade drugarice u saobraćajnoj nesreći prošle godine naređeno je u ponedeljak da pohađaju časove roditeljstva jer su 16-godišnjaku bez dozvole pustili da sjedne za volan njihovog BMW-a visokih performansi.

Šon Smit (40), otac tinejdžera, i njegova supruga, 43-godišnja Deo Ramnarine, izjasnili su se krivim po optužbama za ugrožavanje djece. Naređeno im je da pohađaju 26-nedjeljne kurseve zbog svoje uloge u užasnoj nesreći 17. maja 2023. u kojoj je poginula 14-godišnja Fortune Vilijams, saopštili su tužioci.

Smit je takođe osuđen na tri godine uslovne kazne od strane Vrhovnog suda.

„Roditelji 16-godišnjaka su svom sinu dali BMW kada on nije imao zakonska ovlašćenja da ga vozi bilo gdje u Njujorku“, rekla je okružna tužiteljka Kvinsa Melinda Kac u saopštenju.

„Tvrdimo da je zbog postupaka tinejdžera 14-godišnja Fortune Vilijams sada mrtva nakon što je izbačena iz automobila kada je udario u kamion brzinom većom od 100 milja na sat“, rekla je Kac. „Roditelji koji svojoj djeci daju vozila i puštaju ih da voze ilegalno mogu da snose odgovornost u slučaju tragedije kao što je ova”, kazala je.

Udar u kamion je bio toliko jak da je crveni BMW 325i iz 2005. bio skoro podijeljen na pola, piše NY Post.

Sada 17-godišnjem tinejdžeru, čije ime nije objavljeno, prijeti do 15 godina iza rešetaka ako bude osuđen za ubistvo iz nehata i druge optužbe koje se protiv njega čekaju u ovom slučaju.

Prema navodima vlasti, djevojčica je bila na suvozačevom sjedištu kada je zakačio zadnji dio kamiona UPS-a brzinom od 101 milje na sat i oteo kontroli – žrtva je kroz vjetrobransko staklo izletjela ka zadnjem dijelu kamiona.

Automobil je potom udario u traktorsku prikolicu koja je vozila u suprotnom smjeru. Ograničenje brzine na putu je 30 milja na sat, rekli su tužioci.

Vozač UPS-a, koji se u tom trenutku peo u svoj kamion, odbačen je na zemlju i povrijeđen.

Kancelarija tužioca Kvinsa saopštila je da je Smit u početku rekao policajcima da je kupio auto za svog sina – iako je tinejdžer imao samo mlađu vozačku dozvolu i nije mu bilo dozvoljeno da vozi po opštinama.

Istražitelji su utvrdili da je dječak vozio BMW u školu, što je izazvalo dovoljno zabrinutosti da je administrator o tome obavijestio njegove roditelje u novembru 2022.

Takođe je dobio kaznu za vožnju bez dozvole i korišćenje „prenosnog elektronskog uređaja“ tokom vožnje, takođe u novembru 2022. godine, rekli su tužioci.

Video možete pogledati na ovom LINKU.

Foto: Screenshot

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!