Bela Hadid tužit će Adidas nakon što je uklonjena iz kampanje

Prema izvorima, Bela Hadid je uznemirena što je kompanija pokrenula kampanju koja povezuje bilo koga sa masakrom u Minhenu na Olimpijskim igrama 1972., jer je to u suprotnosti s njenim vlastitim vrijednostima i pogledima na nasilj

Bela Hadid (Bella) se sprema poduzeti pravni postupak protiv Adidasa, a izvještaji pokazuju da je angažovala advokata da ospori kompaniju sportske odjeće.

TMZ izvještava da izvori bliski ovoj stvari otkrivaju da je Bela Hadid unajmila advokate da poduzmu pravne radnje protiv Adidasa. Ona tvrdi da kompanija nije javno govorila o njihovoj ulozi u, kako ona smatra, štetnoj kampanji.

Prema izvorima, Bela Hadid je uznemirena što je kompanija pokrenula kampanju koja povezuje bilo koga sa masakrom u Minhenu na Olimpijskim igrama 1972., jer je to u suprotnosti s njenim vlastitim vrijednostima i pogledima na nasilje.

Publikacija takođe tvrdi da Bela Hadid ostaje pod ugovorom s Adidasom, uprkos prethodnim izvještajima koji sugeriraju da ju je kompanija raskinula.

Adidas je izabrao Belu Hadid za promociju retro patike inspirisane Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine, tokom kojih je 11 izraelskih sportista držano kao taoce i ubijeno.

Adidas se izvinio, navodeći da nemaju namjeru da daju izjavu u vezi sa istorijskim tragedijama. Oni su takođe ranije najavili da revidiraju svoju kampanju.

Čini se da Bela govori onima koji su joj bliski da nije bila u potpunosti svjesna implikacija kada se prijavila, i za to smatra odgovornim Adidas, prenosi Avaz.

Idi na VRH
error: Content is protected !!