OO DPS Gusinje: Nije tačno da nismo podržali odluku da Fondacija Gusinje dobije prostorije, neka objave snimak sa sjednice SO

“U skupštinskoj sali je glasalo ukupno 20 odbornika, od kojih je 5 iz odborničkog kluba DPS Gusinje koji su bili uzdržani iz proceduralnih razloga. Ovim potezom htjeli smo da izrazimo nezadovoljstvo radom slučajnog predsjednika Opštine, koji je najprije dodijelio kancelarije, a nakon takvog čina pokušao da obesmisli sve odbornike. Kako je predsjednik Opštine preuzeo na sebe funkcije sekretara i direktora, morao je da zna da ne može preuzeti i funkciju odbornika, odnosno Skupštine, jer imovinom Opštine upravlja Skupština”, saopšteno je iz OO DPS Gusinje

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (OO DPS) Gusinje saopštio je da nisu tačni navodi koje je objavila Opština Gusinje, a u kojima ne saopšteno da na jučerašnjoj sjednici SO ta partija nije podržala odluku da Fondacija Gusinje dobije kancelarije u zgradi Opštine.

“Da se u konkretnom slučaju radi o klasično iskonstruisanoj manipulaciji dovoljno govori činjenica – da nije bilo kluba odbornika DPS Gusinje danas Fondacija Gusinje ne bi imala prostorije u opštini Gusinje. Naš odbornički klub je svojim prisustvom dao legitimitet Skupštini da se da saglasnost Fondaciji Gusinje za korišćenje prostorija Opštine Gusinje. U prilog ovome je činjenica da upravo bez našeg prisustva aktuelna vlast ne bi imala kvorum za donošenje ovakve odluke. Zbog javnosti podsjećamo da je za kvorum potrebno 16 odbornika. U skupštinskoj sali je glasalo ukupno 20 odbornika, od kojih je 5 iz odborničkog kluba DPS Gusinje koji su bili uzdržani iz proceduralnih razloga. Ovim potezom htjeli smo da izrazimo nezadovoljstvo radom slučajnog predsjednika Opštine, koji je najprije dodijelio kancelarije, a nakon takvog čina pokušao da obesmisli sve odbornike. Kako je predsjednik Opštine preuzeo na sebe funkcije sekretara i direktora, morao je da zna da ne može preuzeti i funkciju odbornika, odnosno Skupštine, jer imovinom Opštine upravlja Skupština”, saopšteno je iz OO DPS Gusinje.

Oni su reagovali i zbog promjene imena Gradskog trga u Trg Ali-paše.

“Takođe, kada je u pitanju trg ništa sporno da se povede rasprava kako procedure nalažu i da građani i dijaspora učestvuju u izboru najboljeg imena za trg. Ne sporimo značaj Ali-paše Šabanagića, ali sporimo da jedan slučajni predsjednik odluke donosi samoinicijativno, kršeci Statut, Zakon i Poslovnik o radu Skupštine. Ovim propisima jasno je propisano kako se određuju imena trgova, ulica i naselja. Za navedenu odluku  je glasalo 16 odbornika, od kojih je 15 bilo za, što jasno ukazuje kakvu podršku ima predsjednik Opštine. Međutim, sasvim se nedvosmisleno može zaključiti da je cilj i namjera navedenog pisanja bila politička diskreditacija naše partije. Osjećajući odgovornost prema građanima i zbog činjenice da smo u odborničkom klubu radili odgovorno prema našim građanima od prekompozicije vlasti, trebali ste biti bar malo korektni i saopštiti javnosti da je odbornički klub DPS Gusinje podržao sve odluke koje su od važnosti za funkcionisanje opštine Gusinje”, piše u saopštenju.

Iz OO DPS Gusinje su pozvali predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine da objave snimak sa sjednice SO, “kako bi javnost imala priliku da sudi o svemu”.

“Ako se neko pita zašto slučajni predsjednik Opštine – zato što nije izabran voljom građana na izborima. Naša reakcija u prvom redu jeste informisanje naših građana na niz manipulacija, zlonamjernih, i neistinito iznošenje činjenica kojima obiluje tekst objavljen na zvaničnom nalogu Opštine Gusinje”, kaže se u saopštenju.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!