Za dlaku izbjegnuta tragedija Sarajevu: Vatrogasac spasio dvogodišnjaka s prozora na 6. spratu, djeca bila sama u stanu

Policijski službenik MUP-a Kantona Sarajevo je otrčao do stana zajedno s vatrogascima koji su razvalili vrata. Sve vrijeme su se obraćali dječaku govoreći mu da se ne pomjera, da se smiri, i da će mu “kupiti čokoladicu”. Po ulasku u stan uslijedio je još jedan šok. Dvogodišnjak je bio sam sa sestrom koja ima oko četiri godine, a na podu oko njih je bila hrana

Zahvaljujući komšijama, policajcima Kantona Sarajevo i vatrogascima, u subotu popodne je u Sarajevu spriječena tragedija, pošto je sa prozora na šestom spratu spasen dvogodišnji dječak.

Žena koja se nalazila u parku u blizini zgrade ugledala je oko 18 časova dijete koje stoji na spoljnjem delu prozora na 6. spratu, saznaje N1 Sarajevo. Odmah je pozvala policiju i hitnu pomoć.

Na mjesto događaja brzo su stigli policijski službenici, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći. Vatrogasci su koristili i dizalicu, ali su pripremili i podlogu u slučaju da dijete padne sa prozora, rekli su očevici za N1.

Policijski službenik MUP-a Kantona Sarajevo je otrčao do stana zajedno s vatrogascima koji su razvalili vrata. Sve vrijeme su se obraćali dječaku govoreći mu da se ne pomjera, da se smiri, i da će mu “kupiti čokoladicu”.

ŠOK PRI ULASKU U STAN

Po ulasku u stan uslijedio je još jedan šok. Dvogodišnjak je bio sam sa sestrom koja ima oko četiri godine, a na podu oko njih je bila hrana.

Zahvaljujući pribranosti vatrogasca i policajca, dijete je spaseno. Vatrogasac je iskoristio trenutak kada se dijete okrenulo i uhvatio ga je, kazali su očevici za N1.

Komšije su stajale ispred zgrade sve vrijeme, a kako su ispričali, policajci i vatrogasci su na kraju, kada je dijete spaseno, od šoka i sreće zaplakali.

POTRAGA ZA MAJKOM

Uslijedila je potraga za roditeljima, ali je utvrđeno da s djecom živi samo majka. Kako N1 Sarajevo saznaje, majka je djecu ostavila same u stanu s otvorenim prozorom i na pola spuštenom spoljnom roletnom.

Potraga za majkom je trajala satima, a komšije kažu da je nisu poznavali i da nisu znali da se u stanu nalaze djeca. Na lice mjesta su došli i zaposleni u Centru za socijalni rad, a policijski službenik je donio i hranu za djecu.

U večernjim satima, oko 21 sat, pojavila se i majka koju su zajedno sa djecom, u prisustvu socijalne radnice, odveli, saznaje N1.

Foto: Ilustracija (Screenshot/oslobodjenje.ba)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!