U Lovćencu je obilježen 13. jul – Dan državnosti Crne Gore:

Događaju u Lovćencu su prisustvovali generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović, konzul Bogoljub Jegdić i viši savjetnik u Upravi za saradnju sa dijasporom i iseljenicima Alen Mujević

Bogatim i sadržajnim kulturno umjetničkim programom u Lovćencu je obilježen 13. jul – Dan državnosti Crne Gore.

Na platou ispred Crnogorskog kulturnog centra, na kojem dominiraju biste crnogorskog vladike Njegoša i kralja Nikole I, program su izveli članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija”.

“Recitatori su govorili stihove Dragana Radulovića, Miladina Šobića i Slavke Daković, besjedu Veljka Vlahovića i monolog crnogorske princeze Ksenije. Dječiji hor se predstavio sa pjesmama, a folklorna sekcija sa igrama iz Stare Crne Gore”, navodi se u saopštenju CKPD „Princeza Ksenija”.

U sklopu programa posjetioci su u novoopremljenoj galeriji društva imali priliku da vide stalnu postavku radova nastalih tokom četiri saziva Likovne kolonije “Lovćenački koloriti”.

Navodi se da ovu jedinstvenu kolekciju čine više desetina vrijednih umjetničkih djela 20 akademskih slikara iz Srbije, Francuske, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

U Crnogorskom kulturnom centru je otvorena izložba ratnih fotografija „Epopeja crnogorskih partizana” koju je priredilo Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš”.

Događaju u Lovćencu su prisustvovali generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović, konzul Bogoljub Jegdić i viši savjetnik u Upravi za saradnju sa dijasporom i iseljenicima Alen Mujević, piše u saopštenju.

Idi na VRH
error: Content is protected !!