Milačić u Rusiji najavio moguću kandidaturu za predsjednika

“Moramo da uložimo ogromne napore i započnemo novu eru rusko-crnogorskih odnosa, koja će, naravno, biti zasnovana na našem trovjekovnom prijateljstvu, za koje je smjernice označio još rodonačelnik naše velike dinstije Petrovića, vladika Danilo Petrović. Moramo da nastavimo tamo gdje je on stao, ali na savremenim načelima”, rekao je Milačić

Foto: Facebook

Lider Otpora beznađu, Marko Milačić, kazao je da razmišlja o kandidaturi za predsjedničke izbore.

On je tokom posjete Moskvi u intervjuu za analitički portal, informativnu agenciju “EADaily” kazao da Crna Gora mora da započne novu eru odnosa sa Rusijom koji će biti zasnovani, kako je rekao, na trovjekovnom prijateljstvu ove dvije zemlje.

“Kandidatura za predsjednika Crne Gore na predstojećim izborima, o kojoj razmišljam, ne bi bila sama sebi svrha, već sredstvo za postavljanje temelja savremene politike modernog patriotizma, politike dvostruke demokratizacije, unutra – dekriminalizacije crnogorskog društva, spolja – vođenje poštene spoljne politike prema svim zemljama, posebno prema Rusiji, imajući u vidu aktuelne negativne tendencije prema Moskvi. Moramo da započnemo novu eru odnosa sa Rusijom. Nesumnjivo… moramo da uložimo ogromne napore i započnemo novu eru rusko-crnogorskih odnosa, koja će, naravno, biti zasnovana na našem trovjekovnom prijateljstvu, za koje je smjernice označio još rodonačelnik naše velike dinstije Petrovića, vladika Danilo Petrović. Moramo da nastavimo tamo gdje je on stao, ali na savremenim načelima”, rekao je Milačić, prenose “Vijesti”.

Milačić je kazao da je ne samo u Crnoj Gori, već i u cijelom regionu, zapadni uticaj istisnuo ruske investicije i ruske interese.

“Posebno u Crnoj Gori, gdje je vlast ruske investitore prevarila za veliki novac. Snažnom propagandom Zapad je uništio i pozitivnu percepciju Rusije. Stvorio je mišljenje koje je u Crnoj Gori sada zvanično – da je Rusija retrogradna, opasna i nepoželjna, da je Rusija – KGB! Moramo da raspršimo te predstave. U Crnoj Gori intenzivno radimo na tome i planiramo da od toga napravimo ozbiljan društveni pokret”, rekao je on.

Na pitanje o tome kakvu bi platformu ponudio biračima ukoliko bi se kandidovao na predsjedničkim izborima, kako je ranije i najavio, i kako procenjuje svoje šanse, Milačić je rekao da je važnost takve ideje prije svega u tome da se predstavi platforma.

“U okviru te platforme, prije svega, izdvajam proces dvostruke demokratizacije – unturašnje demokratizacije, kao jednog od glavnih oslonaca svoje ideje, i spoljnopolitičke demokratizacij,e koju nazivam i ‘deukrainizacija’. Zašto? Zato što je Crna Gora danas pod udarom atlantističke politike, koja planira da ‘ukrainizuje’ čitav region, između ostalog i našu zemlju”, rekao je Milačić.

Milačić je naglasio da bi kandidaturom za predsjednika, prije svega, prezentovao ideju koja je dugoročna i probudio nadu, prije svega među mladima.

“Politika uspostavljanja dobrih odnosa sa Rusijom je u Crnoj Gori nezvanična, ona sad nije moderna, učinjeno je sve da asocira sa nečim retrogradnim. Ako se zalažeš za dobre odnose sa Rusijom, odmah slijede etikete konzervativnog, zatvorenog čovjeka. Ove etikete treba ukloniti. Moja kandidatura bi, između ostaloga, označila početak tog procesa”, rekao je Milačić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!