Nezira je u genocidu izgubila više od 60 članova porodice: Moraš imati srce ko planina da ovo izdržiš!

U Berizovom tabutu samo je jedna kost koja će danas biti spuštena u mezar. “Samo je jedna kost od noge ovdje, tijelo se ne zna gdje je. Nađena je u našem kraju, Sućeska. Pošao za Tuzlu i nije mogao proći, pa se vratio s mojim bratićem Avdom, komšijom i ostalima i krenuli preko Žepe. Ni tamo nisu mogli pa su krenuli opet prema Srebrenici. U Jadru su ih pobili sve” kroz suze nam priča Nezira Bećirović

Nezira Bećirović danas je pored tabuta Beriza Mujića (17), najmlađe od 14 žrtava koje će u Potočarima danas pronaći svoj vječni smiraj.

SAMO JEDNA KOST

Beriz je od njenog supruga sestrić, a njegov tabut jedan od desetina pored kojih je majka Nezira plakala i učila dove.

“Kada bih ti brojala za sat ne bih nabrojala sve koje sam izgubila. Izgubila muža, četiri bratića, pet sestrića, tetiće, daidžiće, amidžiće …35 iz užeg kruga, a više od 60. Čovjek mora imati srce više nego brdo i planina da ovo izdrži”, kaže majka Nezira.

POŠAO ZA TUZLU

U Berizovom tabutu samo je jedna kost koja će danas biti spuštena u mezar.

“Samo je jedna kost od noge ovdje, tijelo se ne zna gdje je. Nađena je u našem kraju, Sućeska. Pošao za Tuzlu i nije mogao proći, pa se vratio s mojim bratićem Avdom, komšijom i ostalima i krenuli preko Žepe. Ni tamo nisu mogli pa su krenuli opet prema Srebrenici. U Jadru su ih pobili sve” kroz suze nam priča Nezira Bećirović.

Tekst i foto: “Avaz”

Idi na VRH
error: Content is protected !!