Žena pronašla povrijeđenog ježa, veterinarka se prenerazila kad je vidjela šta je u paketu: “Gospođo, ovo nije jež, ovo je…”

Dženet nije mogla da povjeruje šta vidi, a kada je humanoj ženi rekla o čemu se radi, ona je samo izgovorila “Šalite se” i to duboko postiđeno. Ubrzo je sa kutijom u ruci stidljivo izašla iz bolnice

Neimenovana Britanka, inače veliki ljubitelj životinja, dospjela je u medije širom svijeta zahvaljujući svom postupku koji je trebalo da bude human, a ispostavilo se da je urnebesno zabavan. Ako ništa drugo, bar je mnoge dobro nasmijala.

Naime, ova žena je na trotoaru pronašla povrijeđenu “bebu ježa”, nakon čega je uzela životinju i “čitavu noć je probdjela nad njim”. Ona je malog ježa, odnosno ono za šta je vjerovala da je jež, smjestila u kartonsku kutiju i pored njega stavila posudicu sa hranom.

Narednog jutra žena je povrijeđeno stvorenje odnijela u rezervat prirode “Lover Moss Vood” u Češiru, u kome postoji i bolnica za divlje životinje. No, kada je upravnica bolnice i veterinar Dženet Koce otvorila kutiju u kojoj je bio jež, ostala je bez teksta.

Jež uopšte nije bio jež, već krznena ćuba koja je nekome ispala sa kape. Dženet nije mogla da povjeruje šta vidi, a kada je humanoj ženi rekla o čemu se radi, ona je samo izgovorila “Šalite se” i to duboko postiđeno. Ubrzo je sa kutijom u ruci stidljivo izašla iz bolnice, piše “Daily Mail”.

“Gospođa je došla sa kutijom, rekla da je našla ovog ježa na trotoaru, da je napolju bilo hladno i da ga je podigla. Bila sam vrlo uznemirena jer je veoma rano za bebe ježeva. Otvorila sam kutiju i prosto nisam mogla da vjerujem šta vidim. Pomislila sam: ‘Ovo definitivno nije jež, možda je neko drugo pahuljasto stvorenje“. Shvatila sam da uopšte ne reaguje ni na šta, pa sam podigla i odmah sam mogla da osjetim da to upšte nije jež niti bilo koja druga životinja. Ova žena je bila stvarno slatka i imala je dobre nemjere. Uzela je kutiju od mene i otišla prilično brzo. Posle mi je sve ovo bilo smiješno, ali nisam mogla da vjerujem šta vidim”, ispričala je veterinarka.

Ona je, ipak, napomenula da postoji situacija kada je ježu potrebna pomoć; a to je kada ga vidite danju na otvorenom.

“Zlatno pravilo je da ježevi ne izlaze tokom dana, posebno mališani, ali ona je uradila ispravnu stvar… jedino što to nije bio jež. Uglavnom, ako ih zaista uočite danju na otvorenom, definitivno nešto nije u redu i treba ih odvesti u centar za spasavanje”, zaključila je Dženet, prenosi “Blic”.

Foto: X (Twitter)

Idi na VRH
error: Content is protected !!