Jačanje odnosa sa Italijom: Konzulat Crne Gore, na čelu s počasnim konzulom, otvoren u Bariju

Novoimenovani počasni konzul Ðulijano je naglasio da je počastvovan što će, u skladu sa novom funkcijom, biti u prilici da promoviše Crnu Goru i njene investicione potencijale u toj italijanskoj regiji.
Gradonačelnik Barija Vito Laćeze je podsjetio na istorijske veze koje grad Bari ima sa Crnom Gorom. Izrazio je zadovoljstvo otvaranjem Konzulata, uz očekivanje da će, između ostalog, doprinijeti i većem interesovanju turista iz regije Pulja za Crnu Goru, kao i iz Crne Gore za dolazak u Bari

Konzulat Crne Gore, na čelu sa počasnim konzulom Franćeskom Ðulijanom otvoren je juče u Bariju, uz prisustvo velikog broja visokih zvanica, predstavnika institucija regije Pulja i grada Barija, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice za konzularne poslove i saradnju sa iseljeništvom Ivana Đukanović je na svečanosti istakla da je Konzulat na čelu sa počasnim konzulom u Bariju treći koji je Crna Gora otvorila u Italiji, “što govori o kontinuiranoj posvećenosti naše zemlje” daljem jačanju odnosa sa Italijom, posebno na regionalnom i lokalnom nivou.

Novoimenovani počasni konzul Ðulijano je naglasio da je počastvovan što će, u skladu sa novom funkcijom, biti u prilici da promoviše Crnu Goru i njene investicione potencijale u toj italijanskoj regiji.

Gradonačelnik Barija Vito Laćeze je podsjetio na istorijske veze koje grad Bari ima sa Crnom Gorom. Izrazio je zadovoljstvo otvaranjem Konzulata, uz očekivanje da će, između ostalog, doprinijeti i većem interesovanju turista iz regije Pulja za Crnu Goru, kao i iz Crne Gore za dolazak u Bari.

Delegacija Ministarstva vanjskih poslova predvođena v.d. generalnom direktoricom Đukanović, u prisustvu ambasadorke Crne Gore u Rimu Milene Šofranac Ljubojević, tokom posjete regiji Pulja imala je susrete sa novoimenovanim gradonačelnikom Barija Vitom Lećezem, predsjednikom Međunarodnog sajma Fiera del Levante Gaetanom Frulijem, te zamjenikom predsjednika regije Pulja Rafaeleom Pijemontezem.

“U razgovorima je ukazano na značaj razvoja privredne saradnje između dvije zemlje, uz uvjerenje da će otvaranjem počasnog konzulata u Bariju tradicionalno dobri odnosi Crne Gore i regije Pulja biti još bogatiji i sadržajniji. Sagovonici su se saglasili da je u narednom periodu potrebno uložiti dodatne napore ka stvaranju uslova za vazdušno i pomorsko povezivanje Crne Gore i regije Pulja, te unaprjeđenje ambijenta za dalje jačanje ekonomske saradnje”, zaključuje se u saopštenju, prenose Vijesti.

Idi na VRH
error: Content is protected !!