Poginula doktorka koja je spasavala djecu oboljelu od raka: Ruski projektili usmrtili Oksanu na putu ka bolnici

Bolnica je navela da je njena smrt veliki gubitak za cijelu Ukrajinu. Iz bolnice su dodali da je njen sin Griša sada siroče jer mu je otac preminuo prije više od godinu dan

Doktorka Oksana Leontjeva, jedna od vodećih ukrajinskih stručnjakinja za liječenje dece oboljele od raka, poginula je u ruskom napadu na Kijev koji se dogodio u ponedjeljak.

Leontjeva je poginula dok se autom vozila prema Ohmatditu, najboljoj dečjoj bolnici u Kijevu u kojoj je 11 godina djeci s rakom presađivala koštanu srž.

Iz Ohmatdita su rekli da je doktorka stradala kada su Rusi projektilima zasuli prometni bulevar u centru grada.

Prije nego što je krenula na posao, doktorka je u vrtić odvela svog petogodišnjeg sina Grišu. Dječja bolnica dodala da je Leontjeva “žurila kako bi vidjela svoje pacijente”.

Rusi su pomenuti raketni napad izveli nakon što je krajem prošle sedmice eksplodirao Kerčki most koji Rusiju povezuje s poluostrvom Krim.

Iz dječje bolnice je saopšteno da će Leontjevu pamtiti kao “pravu profesionalku koja je svojim pacijentima i kolegama uvijek bila izvor podrške”. Bolnica je navela da je njena smrt veliki gubitak za cijelu Ukrajinu. Iz bolnice su dodali da je njen sin Griša sada siroče jer mu je otac preminuo prije više od godinu dana.

Radnica bolnice Ana Brudna rekla je da je Leontjeva “uvijek tražila dobro u ljudima” i da je uvijek u rukavu imala zanimljivu priču. Rekla je da je Leontjeva ima iskustva s unikatnim slučajevima i da je bila pouzdana koleginica koja svoje saradnike nikad nije ostavila na cjedilu, prenosi “Blic”.

Foto: Oksana Leontjeva (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!