Khabib u ogromnim problemima! Ruske vlasti blokirale sve njegove račune, sumnjiče ga za utaju poreza

Khabib kroz svoju sportsku karijeru niti jednom nije ukaljao svoje ime, međutim, ukoliko se ove optužbe pokažu tačnim, bivši prvak bi se mogao naći i iza rešetaka. Bit će to veliki udar na njegov lik i djelo, no, kao što smo već i napisali, valja pričekati dok nadležna tijela istragu privedu kraju

Khabib Nurmagomedov u posljednje se vrijeme našao u središtu dva velika skandala. Onaj najnoviji bio je oko jednog od terorista koji je bio odgovoran za napade u Dagestanu, koji se za mečeve spremao u njegovoj Eagle MMA dvorani, a prije toga je bio pod istragom za utaju poreza.

Više od tri miliona američkih dolara navodno je utajio Nurmagomedov, a nekoliko nedjelja nije bilo nikakvih vijesti o tome. Zadnje što smo čuli jest da će Khabib biti pod istragom ruskih vlasti, nakon čega u javnost više nisu puštali nikakve informacije oko ovog slučaja.

Međutim, nove vijesti došle su danas. Kako prenose strani, prije svega ruski portali, Khabib je sada u ogromnim problemima. Naime, svi bankovni računi bivšeg UFC-ovog prvaka su blokirani, tako da Nurmagomedov više ne može pristupiti bilo kakvom novcu koji je u njegovom vlasništvu.

Sve je to došlo zbog gore navedenog razloga, odnosno, zato što se Khabiba istražuje zbog utaje poreza zbog kojeg navodno duguje 3,3 miliona američkih dolara ruskoj vladi. Radi se o uistinu velikom novcu te nije ni čudno što je cijeli slučaj pod lupom javnosti, no ipak treba pričekati konačan kraj istrage i službeno saopštenje nadležnih tijela.

Khabib kroz svoju sportsku karijeru niti jednom nije ukaljao svoje ime, međutim, ukoliko se ove optužbe pokažu tačnim, bivši prvak bi se mogao naći i iza rešetaka. Bit će to veliki udar na njegov lik i djelo, no, kao što smo već i napisali, valja pričekati dok nadležna tijela istragu privedu kraju.

Izvor: Fightsite

Idi na VRH
error: Content is protected !!