Opštine Plav i Gusinje potpisale Memorandum o realizaciji projekta izgradnje odvojenih kanalizacionih sistema

Projekat podrazumijeva izgradnju modernih kanalizacionih sistema koji će omogućiti efikasnije prikupljanje i odvođenje otpadnih voda u naseljenim mjestima, kao i sa obje strane Plavskog jezera, čime se smanjuje rizik od zagađenja lokalnih vodenih resurs

Opštine Plav i Gusinje potpisale su danas Memorandum o saradnji na realizaciji projekta “Izgradnja odvojenih kanalizacionih sistema za prikupljanje i odvođenje fekalnih otpadnih voda za opštine Plav i Gusinje i izgradnja zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda”.

“Ovaj značajan korak ima za cilj unapređenje komunalne infrastrukture u ovim opštinama, doprinoseći time boljoj zaštiti životne sredine i poboljšanju kvaliteta života građana”, napisao je na svom Facebook profilu predsjednik Opštine Plav, Nihad Canović.

Projekat podrazumijeva izgradnju modernih kanalizacionih sistema koji će omogućiti efikasnije prikupljanje i odvođenje otpadnih voda u naseljenim mjestima, kao i sa obje strane Plavskog jezera, čime se smanjuje rizik od zagađenja lokalnih vodenih resursa.

Uz tehničku podršku DOO “Project Consulting” – Podgorica – Procon i Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, do kraja godine se planira izrada revidiranog Glavnog projekta sa kojim bi se apliciralo u okviru programa IPA III za sredstava neophodna za radove.

“Implementacija ovog projekta predstavlja ključni korak ka održivom razvoju i očuvanju prirodnih resursa za buduće generacije”, napisao je Canović.

Foto: Facebook/Nihad Canović

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!