Obrt u istrazi za ubistvo Kristine Kaplanović (19): Dvojica svjedoka dala lažan iskaz

Osim osumnjičenog Srebrića, tokom istrage ispitana su i dvojica svedoka, koji su prvo rekli da ništa ne znaju. Zatim su dali neke detalje o toj večeri iz kojih je tužilaštvo zaključilo da se radi o lažnom svjedočenju. Tužilaštvo je i njih dvojicu stavilo u optužnicu”, kaže izvor “Blica” iz istrage

Kristina Kaplanović (Foto: “Kurir”)

Optužnica za ubistvo Kristine Kaplanović (19) na benziskoj stanici u maju prošle godine, za koje je osumnjičen Miloš Srebrić (36), proširena je jer se tokom istrage došlo do zaključka da su dvojica svjedoka dala lažne iskaze, saznaje “Blic”.

“Blic” je u aprilu ove godine imao uvid u optužnicu koja je tada potvrđena protiv Srebrića u Višem sudu u Beogradu, a u kojoj stoji da je Srebrić bio u potpunosti uračunljiv 25. maja 2017. godine oko 22:30 sati na prostoru benzinske stanice u naselju Veliki Mokri Lug tokom razbojništva gdje je, u pokušaju da ukrade 10.000 dinara, ubio Kristinu Kaplanović i teško ranio Darka Stankova, oružjem koje je ilegalno nosio.

Srebrić negirao da je ubio Kristinu, dokazi koji su prikupljeni tokom istrage bili su dovoljni da protiv njega bude podignuta optužnica. Među njima je i svedočenje Darka Stankova, mladića kojem je Srebrić povrijedio bubnu opnu.

Kako saznaje “Blic”, optužnica je sada proširena zbog dvojice muškaraca koji su dali lažne iskaze.

“Osim osumnjičenog Srebrića, tokom istrage ispitana su i dvojica svedoka, koji su prvo rekli da ništa ne znaju. Zatim su dali neke detalje o toj večeri iz kojih je tužilaštvo zaključilo da se radi o lažnom svjedočenju. Tužilaštvo je i njih dvojicu stavilo u optužnicu”, kaže izvor “Blica” iz istrage.

Osumnjičeni Miloš Srebrić uhapšen je nakon tri mjeseca potrage u stanu na Voždovcu u kojem je živio sa trudnom suprugom i njenom babom. U trenutku privođenja bio je sam. Odluka o hapšenju, koju je donio nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu, donijeta je tek nakon cjelodnevnog ispitivanja privedenog.

Iako je negirao zločin, Srebrić je protiv sebe imao svjedoke koji su ga prepoznali kao egzekutora uprkos tome što je bio maskiran. Osim svjedoka, njega je odalo i to što je pao na poligrafskom testiranju. Srebriću je određen pritvor i od hapšenja u avgustu prošle godine se nalazi u prijemnom odjeljenju Centralnog zatvora u Beogradu.

Suđenje je, nakon jednog odlaganja zbog nepojavljivanja advokata okrivljenog, počelo krajem septembra ove godine. Srebrića tužilaštvo tereti da je 25. maja prošle godine prilikom pljačke benzinske pumpe ubio radnicu Kristinu Kaplanović. Njemu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Kobne večeri, u četvrtak, 25. maja prošle godine, Kristina Kaplanović, tada devetnaestogodišnjakinja koja je došla u Beograd iz Vilova kod tetke i učila za prijemni za fakultet, sa dvojicom kolega radila je na pumpi u Velikom Mokrom Lugu, na izlazu iz Beograda u pravcu ka Nišu. Kako se sumnja, Miloš Srebrić u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u djevojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali ispred stanice.

Prijeteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da ih rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobjegao bez plijena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara. Kristina je preminula nakon četvorodnevne borbe ljekara u Urgentnom centru. Pucnjavu su snimile kamere, pa je na osnovu video-zapisa napravljen i foto-robot ubice.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!