Bjelopoljac Edin Idrizović nosio transparent sa likom Matije Šarkića na utakmici Danska – Srbija: “Trebali su svi da mu odaju počast…”

“U znak sjećanja na našeg Matiju Šarkića odlučio sam da za meč Evropskog prvenstva u Minhenu uradim transparent u njegovu čast i tako podsjetim organizatore da je minut ćutanja nešto što su trebali da urade za našeg Matiju. Da podsjetim sve igrače i reprezentacije da su trebali da odaju počast mladom momku i sportisti”, napisao je Edin na Instagramu

Prerani odlazak Matije Šarkića rasplakao je cijeli fudbalski svijet. Ipak, osim velikih sportista iz Slovenije, niko drugi tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj nije odao poštu mladom crnogorskom golmanu.

Bjelopoljac Edin Idrizović, nekadašnji šampion Evrope u modernom plesu, odlučio je upravo na Euru 2024 da se na svoj način zahvali Matiji na svemu što je uradio za Crnu Goru, pišu “Vijesti”.

Transparent sa fotografijom našeg golmana raširio je sa tribina Alijanc arene tokom meča Danska – Srbija.

“U znak sjećanja na našeg Matiju Šarkića odlučio sam da za meč Evropskog prvenstva u Minhenu uradim transparent u njegovu čast i tako podsjetim organizatore da je minut ćutanja nešto što su trebali da urade za našeg Matiju. Da podsjetim sve igrače i reprezentacije da su trebali da odaju počast mladom momku i sportisti”, napisao je Edin na Instagramu.

Matija Šarkić je iznenada preminuo 15. juna u Budvi – samo devet dana nakon što je na golu Crne Gore u prijateljskom meču protiv Belgije pokazao kakva je klasa od golmana.

“Osjetio sam potrebu prije svega kao čovjek da se na ovaj način zahvalim Matiji što je časno i ponosno branio boje naše zastave i ponosno sam na Alijanc areni nosio ovu zastavu i čuvao njegov lik od zaborava. Hvala Matija, počivaj u miru”, dodao je Idrizović.

Foto: Instagram

Idi na VRH
error: Content is protected !!