FSCG vratio Zetu i Budvu u treću ligu, kažnjena i tri aktera sporne utakmice

U trećem, posljednjem kolu baraža za popunu Druge lige, Budva i Zeta su na Lugovima remizirali 3:3, domaći su penalima slavili 4:2. Baš takav epilog – remi sa golovima, uz pobjedu Budve na penale – i jedne i druge je vodio u viši rang

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore odlučila je da klubove Zetu i Budvu vrati u niži (treći) rang takmičenja, pišu “Vijesti”.

“Komisija je pomenutim klubovima izrekla disciplinsku mjeru vraćanje u niži stepen takmičenja – zabrana napredovanja u viši rang takmičenja za takmičarsku sezonu 2024/25 zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore, čime su počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG”, navode iz FSCG.

U trećem, posljednjem kolu baraža za popunu Druge lige, Budva i Zeta su na Lugovima remizirali 3:3, domaći su penalima slavili 4:2. Baš takav epilog – remi sa golovima, uz pobjedu Budve na penale – i jedne i druge je vodio u viši rang.

Kažnjeni su i igrači dva kluba…

“Igračima Zete Danilu Raičeviću i Bojanu Matanoviću, kao i igraču Budve Marku Stijepoviću izrečena je disciplinska mjera zabranja igranja u trajanju od po 18 mjeseci zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige, čime su počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG”, dodaju iz naše kuće fudbala.

U izrečenu disciplnsku mjeru, dodaju iz FSCG, Raičeviću, Matanoviću i Stijepoviću uračunava se vrijeme provedeno Odlukom o suspenziji od 27. maja 2024. godine.

“Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana igranja”, naglašavaju iz FSCG.

Disciplinska komisija FSCG izrekla je zvaničniku OFK Mladost Marku Mugoši novčanu kaznu u iznosu od 1.000 eura i zabranu obavljanja funkcija na tri utakmice.

“Kazna je izrečena zbog nesportskog ponašanja – psovanja i vrijeđanja sudije utakmice po završetku revanš utakmice Baraža za popunu Meridianbet 1. CFL odigrane između OFK Mladost Lob.bet i FK Otrant-Olympic čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika”, poručili su iz FSCG.

Foto: Fudbalski savez Crne Gore

Idi na VRH
error: Content is protected !!