Proslava Dana nezavisnosti CG u Gradskoj skupštini Njujorka, Proklamacija guvernera Nju Džerzija, priznanja našim iseljenicima…: Ulcinjani primjerom pokazali kako treba da rade iseljeničke organizacije

Proslava u Gradskoj skupštini Njujorka ostaće zapamćena i po tome što su konzul Amer Cikotić, Smajlje Smajo Srdanović i Džemal Džemo Lanica proglašeni za počasne građane Njujorka. Čast koja se ukazuje rijetkima samo potvrđuje šta o našim ljudima u Njujorku misle Amerikanci. I to nije sve. Priznanja su dodijeljena sve popularnijoj pjevačici Enisi Nikaj, uredniku Fokusa Seadu Hodžiću, Alberu Hotu, dr Beriju Ceki, Fondaciji Gusinje (primio Naser Dervišević), Crnogorskom udruženju “13. jul” (primio Batko Šaranović), pravoslavnom svešteniku iz Kanade Milanu Raduloviću, glavnom imamu Islamske zajednice i kulturnog centra Plav i Gusinje Nerminu Huseinoviću…

“Za vas su vrata Gradske skupštine uvijek otvorena”, kazala je našim iseljenicima na proslavi Dana nezavisnosti Crne Gore Kamillah Hanks, članica Gradskog vijeća Njujorka.

Proslava je po prvi put organizovana u Gradskoj skupštini Njujorka zahvaljujući Albansko-američkoj asocijaciji Ulcinj.

Džemal Džemo Lanica, Edon Alibegu, Jasmin Novaj i ostali članovi asocijacije svojim primjerom, radom i zalaganjem pokazali su kako može i kako trebaju da rade iseljeničke organizacije iz Crne Gore čije je sjedište u SAD.

To se vidjelo i u Gradskoj skupštini Njujorka gdje je članica Gradskog vijeća pokazala veliko poštovanje i govorila sve najbolje o našim iseljenicima, a samo dva dana prije ove proslave i guverner države Nju Džerzi je, zahvaljujući Albansko-američkoj asocijaciji Ulcinj, izdao Proklamaciju povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Proslava u Gradskoj skupštini Njujorka ostaće zapamćena i po tome što su konzul Amer Cikotić, Smajlje Smajo Srdanović i Džemal Džemo Lanica proglašeni za počasne građane Njujorka.

Čast koja se ukazuje rijetkima samo potvrđuje šta o našim ljudima u Njujorku misle Amerikanci.

I to nije sve.

Priznanja su dodijeljena sve popularnijoj pjevačici Enisi Nikaj, djevojki čije je porijeklo iz Tuzi. Ona u SAD ostvaruje uspješnu karijeru, ima nekoliko hitova, a samo na Instagramu je preti preko 6,2 miliona ljudi.

Priznanja su dodijeljena i uredniku Fokusa Seadu Hodžiću, Alberu Hotu, dr Beriju Ceki, Fondaciji Gusinje (primio Naser Dervišević), Crnogorskom udruženju “13. jul” (primio Batko Šaranović), pravoslavnom svešteniku iz Kanade Milanu Raduloviću, glavnom imamu Islamske zajednice i kulturnog centra Plav i Gusinje Nerminu Huseinoviću…

Na proslavi u Gradskoj skupštini Njujorka, zahvaljujući sponzorstvu Jasmina Novaja, gosti su mogli da uživaju u specijalitetima naše kuhinje.

POGLEDAJTE VIDEO SNIMAK

Slađa Drljević je otpjevala državnu himnu Crne Gore, a zahvaljujući njoj u Gradskoj skupštini Njujorka se čula i pjesma “Tamo đe se gusle čuju”.

Svojim nastupom prisutne su oduševile i članice KUD-a “Halaturko” iz Njujorka.

Pogledajte fotografije sa skupa:

 

Edon Alibegu na proslavi Dana nezavisnosti u Gradskoj skupštini Njujorka: Nećemo dozvoliti da budemo žrtve prošlosti, već arhitekte svijetle budućnosti izgrađene na miru

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!