Benjamin H. ubio majku, babu i djeda: Mladić porijeklom iz bivše Jugoslavije sjekirom iskasapio porodicu, jeziv zločin potresao Njemačku (VIDEO)

Osumnjičeni Benjamin odmah je uhapšen bez pružanja otpora. Prema informacijama “Bild-a”, sjekira kojom je počinjeno ubistva pronađena u kući. Mladića osumnjičenog za zločin mještani opisuju kao usamljenika koji je živio povučeno i imao malo kontakta sa komšijama. Prošle su godine od njegovog poslednjeg posta na društvenim mrežama

Jezivi zločin dogodio se u Njemačkoj u ponedjeljak gdje je pobijena tročlana porodica u mjestu Tirpersdorf.

Benjamin H. (28) sjekirom je izmasakrirao svoju majku Gretu H. (59) baku Eriku (84) i djeda Egona H. (85). Ubica je inače porijeklom iz bivše SFRJ odakle je njegov otac, koji ne živi odavno sa njima.

POLICIJA ZATEKLA HOROR

Fizioterapeutkinja Greta trebala je za nekoliko dana da proslavi svoj 60-ti rođendan. Mladić se sam prijavio policiji posle zločina i plakao kad je telefonom javio da je pobio porodicu. Kada je policija stigla u kući je zatekla stravičan prizor i tri tijela, piše “Blic”.

Osumnjičeni Benjamin odmah je uhapšen bez pružanja otpora. Prema informacijama “Bild-a”, sjekira kojom je počinjeno ubistva pronađena u kući. Mladića osumnjičenog za zločin mještani opisuju kao usamljenika koji je živio povučeno i imao malo kontakta sa komšijama. Prošle su godine od njegovog poslednjeg posta na društvenim mrežama.

Prema informacijama “Bild-a”, Benjamin je diplomirani fizioterapeut. Jedno vrijeme je radio u struci prije prekvalifikacije za vodoinstalatera. Njegov otac je sa područja bivše Jugoslavije, ali godinama nije viđen u gradu.

MAJKA SE BOJALA DA OTAC NE ODVEDE SINA

“Bio je tu samo kratko, radio kao prevodilac za čeličane iz inostranstva”, rekao je komšija.

Majka se uvijek bojala da će joj bivši muž odvesti sina sa sobom. Vjerovatno ga je zato štitila od svega. Sa sinom nije bila ni na seoskim ni na klupskim zabavama. Komšije sumnjaju da je motiv zločina to što ga je skrhala situacija u kući.

Što je bio tačno motiv da zbriše svoju porodicu utvrdiće istraga.

Foto: Screenshot

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!