Živković: “Ako dođe do hapšenja Đukanovića odgovor će biti radikalan”

“Čuo sam i kroz intervju Đukanovića da je vodio računa o tome šta je radio u posljednjih 30 godina tokom bavljenja politikom, računajući da će prije ili kasnije doći neki momenat, da će oni koji odavno već priželjkuju i stanizuju njegov lik i djelo doći u poziciju da možda kroz iskazanu namjeru dođu do svog nauma i cilja. Nije prvi put da naša politička konkurencija najavljuje da bi trebalo uhapsiti Đukanovića, to se priča dvadeset i nešto godina”, rekao je Živković

Ukoliko dođe do hapšenja Đukanovića odgovor će biti radikalan, poručio je predsjednik DPS-a Danijel Živković, komentarišući najave hapšenja bivšeg predsjednika Crne Gore i bivšeg lidera DPS-a Mila Đukanovića.

On je, gostujući u emisiji Radija Antene M “Drugačija radio veza”, na pitanje može li se najavljivano hapšenje staviti u kontekst straha od povratka DPS-a na vlast rekao:

“Ne vjerujem da postoji bilo kakva indicija ili sumnja koja bi mogla da prouzrokuje ovo o čemu ste govorili kroz najave koje sam imao prilike da pročitam u pojedinim medijima, o tome da će doći do hapšenja Đukanovića”, kazao je Živković.

Indicije u smislu da postoji razlog za to ili da postoji namjera za to, upitao je Živkovića autor emisije Darko Šuković.

“Kada kažem indicije govorim o dokazima ili činjenicama koje bi na to upućivale. Čuo sam i kroz intervju Đukanovića da je vodio računa o tome šta je radio u posljednjih 30 godina tokom bavljenja politikom, računajući da će prije ili kasnije doći neki momenat, da će oni koji odavno već priželjkuju i stanizuju njegov lik i djelo doći u poziciju da možda kroz iskazanu namjeru dođu do svog nauma i cilja. Nije prvi put da naša politička konkurencija najavljuje da bi trebalo uhapsiti Đukanovića, to se priča dvadeset i nešto godina”, rekao je Živković.

Ono što, kako kaže, jeste novina, je da su ti koji su to govorili bili opozicija, a sada su u strukturama vlasti.

“Ako postoji ta i takva namjera i ako neko misli da će političkim uticajem ili instrumentalizacijom pravosuđa da pokrene i nastavi spiralu revanšizma ili da kroz iskazanu namjeru eventualno krene u takav naum onda nemojte da imate dilemu da će odgovor biti radikalan. To znači da ćemo se organizovati dovoljno dobro da ćemo takve naume spriječiti”, kazao je Živković, prenosi rtcg.me.

Foto: Danijel Živković (DPS)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!