Dječak iz Srbije (8) pronađen kako luta sam tržnim centrom u Austriji: Roditelji skovali užasan plan, ali napravili kobnu grešku

U međuvremenu, supružnici su primijećeni kako kradu, a ubrzo su policajci priveli lopove. U njihovom automobilu, pored ukradene odjeće, pronađena su i dokumenta djeteta. Kada su ih policajci upitali gdje se nalazi dijete čije isprave posjeduju, rekli su im da je kod sestre u Beču

Osmogodišnji dječak pronađen je u subotu popodne u tržnom centru u Pašingu u Austriji nakon što su ga roditelji, bračni par iz Srbije, ostavili samog kako bi krali odjeću iz prodavnica.

Pronalasku osmogodišnjeg djeteta prethodila je akcija policija. Naime, kako su izvijestili mediji iz Austrije, bračni par iz Srbije, starosti 51 i 52 godine, došao je u tržni centar u ovom austrijskom gradu kako bi krali odjeću. Dok je 51-godišnja žena birala stvari, godinu dana stariji muškarac je skidao takozvane zujalice, uređaje koji se koristi kako ne bi dolazilo do krađa i pakovao ih u posebno pripremljenu vreću.

Plan je bio da ukradene stvari potom sakriju u automobil koji su parkirali u garaži i tako pobjegnu.

U međuvremenu, supružnici su primijećeni kako kradu, a ubrzo su policajci priveli lopove. U njihovom automobilu, pored ukradene odjeće, pronađena su i dokumenta djeteta. Kada su ih policajci upitali gdje se nalazi dijete čije isprave posjeduju, rekli su im da je kod sestre u Beču.

Zatim su odvedeni u policijsku stanicu gdje je, po proceduri, trebalo da budu saslušani. Baš u trenutku kada je trebalo da odgovore na pitanja, policijsku stanicu pozvali su zaposleni iz tržnog centra kako bi prijavili da su pronašli dječaka starog 8 godina, kako se sam šeta. Utvrđeno je da je reč o njihovom djetetu, koje su ostavili samo, bez nadzora, kako bi mogli da kradu, piše “Kurir”.

Socijalne službe su preuzele dječaka i smestili ga u privremeni smještaj

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!