Šćepanović: Plavljanin krio ubojito oružje u kući 15 metara od vrtića i škola

Šćepanović je kazao da je Bajraktarević prijavio da ima odobrenje za skupljanje starog oružja.
“Staro oružje je ono oružje koje ima tradicionalnu vrijednost i koje je dio nacionalne nošnje. Staro oružje mora biti onesposobljeno, ne smije da ima okidač i obarač i ne može da ispaljuje projektil. Mora biti nefunkcionalno”, pojasnio je vršilac dužnosti pomoćnika Uprave policije za borbu protiv kriminala i korupcije

Vršilac dužnosti pomoćnika Uprave policije za borbu protiv kriminala i korupcije Lazar Šćepanović saopštio je u emisiji “Budimo budni” na TVCG da je četrdesetsedmogodišnji Edin Barjaktarević iz Plava veliku količinu oružja krio u porodičnoj kući i to 15 metara od osnovne i srednje škole i vrtića u tom gradu.

Kod Barjaktarevića su službenici Sektora za borbu protiv kriminala pronašli 77 komada puški, 24 pištolja, ručni raketni bacač, ručnu bombu, 4.234 komada municije, 39 bajoneta i noževa i 13 komada sablji.

Podsjetimo, pored Bajraktarevića uhapšeni su Srđan Gojković (36) iz Berana i Barani Emrah Murić (36) i Edin Peković (41).

“Oružje pronađeno kod osobe iz Plava je većinom vojno oružje iz kategorije A. To je ubojno oružje i to su brojna eksplozivna sredstva. Tvrdim odgovorno da je nelegalno u kući držao ogromnu količinu oružja, a on je čak imao i neke djelove za oružja”, kazao je Šćepanović.

Šćepanović je kazao da je Bajraktarević prijavio da ima odobrenje za skupljanje starog oružja.

“Staro oružje je ono oružje koje ima tradicionalnu vrijednost i koje je dio nacionalne nošnje. Staro oružje mora biti onesposobljeno, ne smije da ima okidač i obarač i ne može da ispaljuje projektil. Mora biti nefunkcionalno”, pojasnio je Šćepanović.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala na teritoriji Crne Gore pretresena je 21 lokacija, koju koristi 18 osoba.

Iz Uprave policije saopštili su da je današnja zapljena rekordna u poslednje dvije decenije, prenosi RTCG. 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!