“I Oscara dobija…”: Ovo je Aleksandar Vučić tokom glasanja u UN-u, teško je prepričati (VIDEO)

Iako su ga pristojno zamolili da skine zastavu s ramena, Vučić im je odgovorio kako mu je “niko na svijetu ne može uzeti”.Ali, najveći hit na društvenim mrežama definitivno je snimak na kojem predsjednik Srbije, kao u najnapetijem trileru, gnječi tu istu zastavu, prinosi je ustima, njom se tapka po ustima i čelu…

Kao što se i očekivalo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije dobro prihvatio Glasanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja je u četvrtak usvajanjem rezolucije priznala srpski genocid počinjen u Srebrenici.

Dok su objavljivani rezultati, srbijanski čelnik, koji je prisustvovao sjednici, dramatično se ogrnuo srpskom zastavom, što su mnogi u dvorani ocijenili neprimjerenim.

Iako su ga pristojno zamolili da skine zastavu s ramena, Vučić im je odgovorio kako mu je “niko na svijetu ne može uzeti”, piše “Jutarnji list”.

Ali, najveći hit na društvenim mrežama definitivno je snimak na kojem predsjednik Srbije, kao u najnapetijem trileru, gnječi tu istu zastavu, prinosi je ustima, njom se tapka po ustima i čelu…

“I Oscara dobija – Aleksandar Vučić!”, komentarisali su korisnici X-a, bivšeg Twittera.

Za rezoluciju, kojom je predloženo da se 11. jul proglasi Međunarodnim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i osudi negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, glasale su 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19, a uzdržano 68.

Idi na VRH
error: Content is protected !!