Amelu udarao sjekirom po glavi, imala povrede po licu i vratu: Stigli rezultati obdukcije, Mujaga ubio porodicu na svirep način

“U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH, Tužilaštvo neće iznositi detalje u vezi sa ubijenom djecom”, saopšteno je iz Tužilaštva TK

Mujaga Čičkušić, skočio je sa 14. sprata zgrade u Tuzli nakon što je ubio sjekirom svoju suprugu Amelu i njihovo dvoje maloljetne djece, a nakon obdukcije oglasilo se i Tužilaštvo.

Odjeljenje kriminalističke policije MUP-a TK i postupajući tužilac sprovode detaljne i opsežne istrage u vezi sa ubistvima tridesetčetvorogodišnje žene i njeno dvoje djece starosti od devet i ddvije godine, koja su počinjeni na svirep način u porodičnom stanu u tuzlanskom naselju Stupine, saopšteno je iz Tužilaštva TK.

“Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni Tužilaštvu, a uskoro se očekuje dostavljanje pismenog izvještaja i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i drugim djelovima tijela, zadata i oštrim i tupim dijelom sekire, što je izazvalo njenu smrt. U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH, Tužilaštvo neće iznositi detalje u vezi sa ubijenom djecom.

Zbog toga su u toku brojne istražne radnje i prikupljeni su svi relevantni tragovi sa lica mjesta, koji će biti predmet vještačenja. Posebno su značajna biološka vještačenja i DNK analize, koje će nakon dostavljanja svih relevantnih dokaznih materijala iz Tužilaštva izvršiti Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije. S obzirom na prirodu krivičnih djela, nesavjesnost u njihovom izvršenju, ne možemo više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima iznositi u javnost”,  saopšteno je iz Tužilaštva TK.

Podshetimo, stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a cio stan je navodno uništen. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala da spasi djecu, ali nije uspjela.

Prema nezvaničnim informacijama “Avaza”, tužioci i istražitelji sumnjaju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. Za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Izvor: “Kurir”/”Avaz”

Foto: Facebook

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!