Atentator na slovačkog premijera poznati pisac i opozicionar, šokirao izjavom zašto je odlučio da puca (VIDEO)

“Ne slažem se sa politikom vlade”, rekao je Cintula između ostalog nakon hapšenja i dodao da je prije mjesec dana odlučio da napadne Fica

Premijer Slovačke Robert Fico ranjen je u atentatu ispred zgrade vlade u Handlovu, nalazi se u teškom stanju i uskoro bi trebalo da bude operisan. Kako saznaje portal Hospodarske novini, na Fica je pucao Juraj Cintula (71), poznati slovački pisac i opozicionar.

Juraj Cintula (71), atentator na slovačkog premijera Roberta Fica (59) je uhapšen odmah nakon atentata, a ubrzo se pojavio i video sa njegovom izjavom.

“Ne slažem se sa politikom vlade”, rekao je Cintula između ostalog nakon hapšenja i dodao da je prije mjesec dana odlučio da napadne Fica.

Cintula je pisac i pristalica opozicione partije Progresivna Slovačka.

Autor je zbirke poezije i bivši radnik jedne privatne kompanije za obezbjeđenje. I sam je 2016. preživio atentat kada ga je u tržnom centru u gradu Levice napao mladić koji je bio u alkoholisanom stanju, piše Aktualnost.

Prema nezvaničnim informacijama, Robert Fico pogođen je u ruke i tijelo. Nakon sjednice vlade, izašao je u narod i u njega je pucao Juraj Cintula koji je odmah savladan i uhapšen.

FICO USPJEŠNO OPERISAN

Kako prenosi TA3, premijer Robert Fico je operisan, u stabilnom je stanju i komunicira.

Slovački mediji stupili su u kontakt sa sinom osumnjičenog za atentat na Roberta Fica. On je potvrdio da njegov otac ima pištolj u legalnom posjedu.

“Apsolutno nemam pojma šta je otac namjeravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo. Reći ću vam ovo: “Nije glasao za njega. To je sve što mogu da kažem”, rekao je sin napadača na Fica.

EVROPSKI LIDERI OSUDILI NAPAD

Brojni evropski lideri osudili su atentat na Roberta Fica. Među prvima se javio predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, zatim predsjednik Evropskog parlamenta Šarl Mišel, njemački kancelar Olaf Šolc, Peter Pelegrini…

Prema aktuelnim informacijama, Robert Fico je zadobio tri prostrelne rane, dvije na ruci i jednu na stomaku.

Foto: Juraj Cintula (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!