In Memoriam: Ambasadorka Su Kej Braun i njeno nasljeđe jačanja odnosa SAD i Crne Gore

“Ambasadorka Braun je tokom svog mandata od 2011. do 2015. godine dala značajan doprinos reformama vojske i vladavine prava, snažno podržavajući Crnu Goru na putu evroatlantskih integracija i postavljajući temelj za pristupanje Crne Gore NATO-u. Ona je imala ključnu ulogu u jačanju veza naših naroda, uključujući osnivanje Američke čitaonice na Cetinju i podršku crnogorskim medijima i civilnom društvu. Bila je duboko posvećena dobrobiti građana Crne Gore, koordinišući američku pomoć nakon elementarnih nepogoda u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Ambasade

Objavom in memoriama američka Ambasada u Podgorici potvrdila je danas da je bivša ambasadorka Sju Kej Braun preminula ove sedmice.

Objavu prenosimo integralno:

“Sa dubokim žaljenjem objavljujemo da je preminula bivša ambasadorka Su K. Braun. Osoblje Ambasade, građani Crne Gore i njeni prijatelji, porodica i kolege širom svijeta osjećaju njen gubitak. Ambasadorka Braun je tokom svog mandata od 2011. do 2015. godine dala značajan doprinos reformama vojske i vladavine prava, snažno podržavajući Crnu Goru na putu evroatlantskih integracija i postavljajući temelj za pristupanje Crne Gore NATO-u. Ona je imala ključnu ulogu u jačanju veza naših naroda, uključujući osnivanje Američke čitaonice na Cetinju i podršku crnogorskim medijima i civilnom društvu. Bila je duboko posvećena dobrobiti građana Crne Gore, koordinišući američku pomoć nakon elementarnih nepogoda u Crnoj Gori.

Za svoj neprocjenjivi doprinos unapređenju bilateralnih odnosa, ambasadorka Braun je odlikovana Ordenom crnogorske zastave drugog stepena. Njeno nasljeđe predanosti diplomatskoj službi nastavlja sve nas da inspiriše. U znak poštovanja prema njenom neumornom radu i nepokolebljivoj posvećenosti, dijelimo nekoliko fotografija koje bilježe njen značajan doprinos snažnim vezama Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore. Građani mogu doći u Ambasadu 23. i 24. maja tokom radnog vremena da se upišu u knjigu žalosti koja će biti dostavljena porodici ambasadorke Braun”.

Foto: me.usembassy.gov

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!