Ko je žena koja je udarila šakom o sto i ućutkala Vučića (VIDEO)

Do verbalnog okršaja došlo je kad je predsjedavajuća sednicom dala riječ predsjedniku Aleksadru Vučiću i napomenula da ima tri minuta za svoje izlaganje, kao što je ranije dogovoreno. Vučić je, umjesto svog izlaganja, rekao da to nije dogovoreno i dodao: „Ali nema veze“, na šta mu je Frejzer odgovorila da „jeste dogovoreno“. Nakon što je predsjednik Srbije još jednom rekao „nije dogovoreno“, Frejzer je reagovala udarajući šakom o sto. Rekla je da je to dogovoreno s njenom zamjenicom i da ne dozvoljava da ona bude predstavljena kao lažov

Na jučerašnjoj redovnoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom Vanese Frejzer s Malte. Završila se tako što je Frejzer lupila šakom o sto i “ućutkala” Vučića.

Do verbalnog okršaja došlo je kad je predsjedavajuća sednicom dala riječ predsjedniku Aleksadru Vučiću i napomenula da ima tri minuta za svoje izlaganje, kao što je ranije dogovoreno.

Vučić je, umjesto svog izlaganja, rekao da to nije dogovoreno i dodao: „Ali nema veze“, na šta mu je Frejzer odgovorila da „jeste dogovoreno“.

Nakon što je predsjednik Srbije još jednom rekao „nije dogovoreno“, Frejzer je reagovala udarajući šakom o sto. Rekla je da je to dogovoreno s njenom zamjenicom i da ne dozvoljava da ona bude predstavljena kao lažov.

Vanesa Frejzer je stalna predstavnica Malte pri Ujedinjenim nacijama i karijerni diplomata iz te zemlje.

Diplomatsku karijeru je započela kao student diplomatije 1992. da bi dvije godine kasnije bila izabrana za prvog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Malte zadužena za SAD, nakon čega je raspoređena u Odjeljenje za Mediteran.

Frejzer je bila ambasador Malte u Briselu, Belgiji, Luksemburgu i NATO-u. Tokom 2013. prebačena je u Italiju i akreditovana u San Marinu i tijelima Ujedinjenih nacija sa sjedištem u Rimu.

U Ujedinjenim nacijama je, piše Nova.rs, izabrana 2021. godine za predsjednicu Drugog komiteta UN, Ekonomskog i finansijskog komiteta.

Ona je prva žena na poziciji stalnog predstavnika Malte pri Ujedinjenim nacijama.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!