Uhapšeno više graničnih policajaca, jednom pozlilo: Sumnjiče se za primanje mita

Šaranović je rekao da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu (OUK) jutros podnijelo krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu protiv osam policajaca, zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita u produženom trajanju. Istakao je da je akcija trajala pet mjeseci. Policajce sumnjiče da su uzimali novac kako bi propustili da izvrše službene radnje koje su bili dužni da urade

Granični policajci Nikola Janičić, Zoran Radonjić, Igor Živković, Enver Drešaj, Momo Popivoda, Ivan Boljević, Vaso Radunović i Dragoman Milošević uhapšeni su danas, pišu “Vijesti”.

Oni se sumnjiče za primanje mita.

Jednom od uhapšenih pozlilo je nakon što su kolege krenule da mu stave lisice na ruke, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović na konferenciji za medije, odgovarajući na pitanja “Vijesti”.

Taj osumnjičeni transportovan u Klinički centar Crne Gore (KCCG).

Šaranović je na konferenciji za medije objasnio i da su sedmorica uhapšena na radnom mjestu na Graničnom prelazu Božaj, a jedan u Danilovgradu.

Šaranović je kazao da su više puta isticali da su fokusirani na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, i da su zbog toga pokrenuli čitav set kontrolnih mehanizama.

“Jutros je realizovana višemjesečna akcija i utvrđene činjenice su ukazale na nezakonito postupanje osam policijskih službenika”, kazao je Šaranović.

Objasnio je da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu (OUK) jutros podnijelo krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu protiv osam policajaca, zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita u produženom trajanju.

Istakao je da je akcija trajala pet mjeseci.

Policajce sumnjiče da su uzimali novac kako bi propustili da izvrše službene radnje koje su bili dužni da urade.

ŠARANOVIĆ: PREDUZIMAJU SE MJERE ZA HAPŠENJE 27 STRANACA

Najavio je da službenici OUK sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala preduzimaju mjere na lišenju slobode 27 stranih državljana.

Šaranović je rekao da je sad jasno da neko od 2013. godine nije htio da sprovede mjere na uspostavljanju pravilnika o provjeri životnog stila policijskih službenika.

“Navedene akcije koje će u narednom periodu biti nastavljene će biti kontinuirane, jer naša riješenost da nećemo ostati nijemi na nezakonitosti mora svakome biti jasna”, kazao je on.

Poručio je da moraju srediti svoje dvorište i zaštiti časne policajce.

Dodao je da je prijava podnijeta i protiv 27 stranih državljana, koje sumnjiče za krivično djelo davanje mita.

Na konferenciji su, pored Šaranovića, bili i pomoćnici direktora Uprave policije Miloš Rakonjac i Milutin Vasiljević, sekretarka Jovana Mijović i načelnik Odjeljenja unutrašnje kontrole Darko Vujović.

ODT PODGORICA: IZDAT NALOG DA SE UHAPSI OSAM POLICAJACA

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici je saopšteno da je ta institucija izdala nalog da se uhapsi osam graničnih policajaca.

“U predmetu koji je u radu u ovom tužilaštvu zbog krivičnog djela – primanje mita, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, izdalo je nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova – Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da se liši slobode osam policijskih službenika Sektora granične policije (J.N, R.Z, Ž.I, E.D, P.M, B.I, R.V. i M.D.)”, navodi se u saopštenju ODT u Podgorici.

Foto: Ilustracija (Fokuspress.com)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!