Rusija je bombardovala Rusiju!

Prošle sedmice su tako ruske vazdušne snage “ispustile” projektil X -59 na Belgorodsku oblast, 92 kilometra od ukrajinske granice, izvijestio je u ponedjeljak veče na svom Telegram kanalu ruski nezavisni medij Astra i naveo izvore

Ruske vazdušne snage su ranije ovoga mjeseca izbacile ogroman teret bombi na svoju sopstvenu teritoriju, prema više nezavisnih izvora, piše Politico.

Vojska ruskog predsjednika Vladimira Putina redovno bombarduje Ukrajinu iz svojih pograničnih područja poput Belgoroda, što povremeno dovodi do incidenata s prijateljskom vatrom.

Prošle sedmice su tako ruske vazdušne snage “ispustile” projektil X -59 na Belgorodsku oblast, 92 kilometra od ukrajinske granice, izvijestio je u ponedjeljak veče na svom Telegram kanalu ruski nezavisni medij Astra i naveo izvore.

“Vojska je sve to morala uništiti na licu mjesta. Nije bilo žrtava”, piše Astra.

Sve u svemu, samo u martu i aprilu je iz ruskih aviona na tlo Rusije ili okupiranih područja izbačena 21 bomba.

“Još uvijek nema definitivnih odgovora zašto se ovo nastavlja događati”, napisali su novinari Astre, prenosi “Jutarnji list”.

Ruski bombarder je 2. aprila bacio eksploziv u blizini željezničke stanice u Rubižnama, gradu u okupiranom dijelu Luganske oblasti.

“Broj žrtava nije prijavljen, preživjeli su evakuisani i drže ih zajedno”, rekao je u saopštenju Artem Lisohor, šef ukrajinske vojne uprave u regiji Luhansk.

Dvadesetog aprila prošle godine ruska bomba pala je na središte Belgoroda i ostavila golemi krater. Rusko ministarstvo odbrane navelo je u saopštenju da je “tokom leta aviona Su-34 Vazdušno-svemirskih snaga iznad grada Belgoroda došlo do neuobičajenog pada avionske municije”.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!