Užas u Srbiji: Majka mjesecima trovala ćerkicu (4) ljekovima za smirenje: Dijete imalo jezive posljedice, podignuta optužnica

“Ovakvo ponašanje okrivljene uzrokovalo je teško narušenje zdravlja maloljetne oštećene, koje se manifestovalo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, cijelog tijela i pojačanog lučenja pljuvačke”, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo je optužnicu protiv M. R. (43), zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično djelo nasilje u porodici.

Kako se navodi u optužnici, ona je to učinila na taj način što je u periodu od početka 2024. godine do 8. marta, u stanju uračunljivosti, ugrozila tjelesni integritet člana svoje porodice i to maloljetnog djeteta, tako što je u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „dr Vukan Čupić“ rastvarala u tečnost sedative iz grupe benzodijazepina, koji imaju adiktivno dejstvo, te ih je davala maloljetnoj oštećenoj da pije, a bez propisane terapije, pritom ne mareći za posledice po zdravlje maloljetne oštećene.

“Ovakvo ponašanje okrivljene uzrokovalo je teško narušenje zdravlja maloljetne oštećene, koje se manifestovalo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, cijelog tijela i pojačanog lučenja pljuvačke”, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva, prenosi “Kurir”.

“Blic” piše da djevojčica ima samo četiri godine.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da okrivljenoj produži pritvor u kom se nalazi od 8. marta ove godine kada je lišena slobode, a s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vrijeme kada je pritvor i određen.

Krivičnim zakonikom propisano je da će lice koje primjenom nasilja, prijetnjom da će napasti na život ili tijelo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo tjelesni integritet ili duševno stanje maloljetnog člana svoje porodice biti kažnjeno kaznom zatvora od dvije do 10 godina.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!