Kamera porodice iz Amerike pomogla da se rasvijetli zločin

Riječ je o snimku sa sigurnosne kamere jedne od kuća u blizini mjesta nestanka. Kako je na konferenciji za medije objasnio ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, značajan uvid u to šta se dogodilo dala je kamera sa kuće jedne porodice koja ne živi u Banjskom polju, već u Americi. Međutim, to tih snimaka policija nije mogla doći odmah, pošto su čekali osobu koja je zadužena za nadgledanje te kuće dok je porodica odsutna

Dok su policajci i spasilačke ekipe intenzivno tragali za Dankom Ilić, kako u Banjskom polju i Srbiji, tako i van njenih granica, dok su policije više država proveravali svaki trag koji je o njoj dojavljen, najbolji uvid u to šta se dogodilo kobnog dana dala je sigurnosna kamera sa kuće jedne porodice u Banjskom polju. Iako je policija morala da sačeka kako bi pregledala snimke koje je zabilježila, ispostavilo se da su oni bili ključni!

U potrazi za Dankom Ilić učestovalo je na stotine policajaca, pregledano je na desetine sigurnosnih kamera sa kuća, upoređivani su podaci sa baznih stanica uporedo sa pretragom terena i razgovorom sa mještanima. U jednom trenutku potraga je proširena van granica Srbije, a nakon što je rasvijetljeno šta se dogodilo, ispostavilo se da je najvažniji trag bio upravo u selu iz kog je nestala 26. marta.

Riječ je o snimku sa sigurnosne kamere jedne od kuća u blizini mjesta nestanka. Kako je na konferenciji za medije objasnio ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, značajan uvid u to šta se dogodilo dala je kamera sa kuće jedne porodice koja ne živi u Banjskom polju, već u Americi. Međutim, to tih snimaka policija nije mogla doći odmah, pošto su čekali osobu koja je zadužena za nadgledanje te kuće dok je porodica odsutna.

„Mi smo tog dana sa privatnih kuća skinuli na 10 lokacija snimke sa kamera. Jednu smo čekali jer je vlasnik u Americi, da dođemo do ključa i ona nam je najviše pomogla. Njihovo kretanje je zabilježeno GPS-om jer su se nalazili u službenom vozilu“, objasnio je Gašić govoreći o osumnjičenim radnicima JKP „Vodovod“ S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

BACILI TIJELO NA DEPONIJU, PA SE VRATILI PO NJEGA

Kako je do sada utvrđeno,  piše Espreso.rs, djevojčicu Danku dvojica muškaraca udarila su automobilom nedaleko od kuće u kojoj je bila sa svojom majkom i bratom. Potom su je ubacili u vozilo, a zatim njeno tijelo bacili na deponiju koja se nalazi nedaleko od mjesta. Ministar Gašić objasnio je na konferenciji za medije da je u toku pretraga mesta na kojem su osumnjičeni rekli da su bacili tijelo djevojčice, ali da imaju neposredna saznanja da je moguće da tijelo nije na deponiji.

„Njih dvojica odveli su nas do deponije na mjesto gdje su bacili tijelo, ali mi imamo saznanja da se jedan od njih dvojice vratio u jednom intervalu 28. marta, što želimo da ustanovimo, i da je prebacio tijelo na drugu lokaciju. Ne možemo da im vjerujemo pošto jedan na drugog prebacuju krivicu, a zato pustimo inspektorima i tužilaštvu da dođu do konačne slike šta se tu dogodilo. Naravno, nećemo da propustimo sve što čujemo“, istakao je ministar.

RADNICI JKP „VODOVOD“ IZA REŠETAKA

Osumnjičeni sumnjiče se da su počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu i njima je nakon saslušanja određeno policijsko zadržavanje.

„Dana 04.04.2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26.03.2024. godine lišili života dijete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično djelo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ u vezi čl.33 KZ“, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

OTAC ZAUSTAVIO OSUMNJIČENE, NIJE SLUTIO DA JE U AUTU NJEGOVO DIJETE

Dok je u Banjskom polju trajala potraga za Dankom Ilić, njen otac je naišao i na „fijat pandu“ radnika Javnog komunalnog preduzeća, koje je upitao da li su vidjeli dijete, na šta su oni odgovorili odrečno.

Foto: Društvene mreže

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!