Abazović se predomislio: Nema razloga za strepnju da će doći do rušenja Vlade

“Ne bih tu rečenicu ili tu izjavu doživio zlonamjerno, kako god me može da interpretira bilo ko, bilo kako, tako da, to je nešto što je vrlo precizan i jasan stav bio u početku. Ja sam molio sadašnjeg premijera, tada, prije nego što smo sastavili Vladu i naveo šta su crvene linije za građanski pokret URA, sve što se tiče nacionalnih interesa Crne Gore”, rekao je Abazović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović za Euronews Srbija kazao je da nema razloga za strepnju da će doći do rušenja Vlade.

On je ocijenio da će vladajuća koalicija prevazići i ovu krizu i dodao da je čitav događaj u vezi ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija sproveden perfektno.

Izjavu u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, da će oboriti Vladu ako bude smijenjen ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, nazvao je upozorenjem.

“Ne bih tu rečenicu ili tu izjavu doživio zlonamjerno, kako god me može da interpretira bilo ko, bilo kako, tako da, to je nešto što je vrlo precizan i jasan stav bio u početku. Ja sam molio sadašnjeg premijera, tada, prije nego što smo sastavili Vladu i naveo šta su crvene linije za građanski pokret URA, sve što se tiče nacionalnih interesa Crne Gore”, rekao je Abazović.

Dodao je i da su, zbog građana, tada rekli da nema govora o preispitivanju nezavisnosti Crne Gore, njenog evropskog puta, regionalne saradnje, NATO članstva i grba.

“Sve to nije taknuto, na svu sreću, i jedan od tih segmenata je bio sektor bezbjednosti. Dakle, ako neko želi da ode van onoga što je bio sporazum, onda ne može adresirati odgovornost na nekoga ko je to jasno naveo prije nego što smo taj dogovor imali”, rekao je Abazović za Euronews Srbija.

Abazović je sinoć za TV Vijesti rekao da je postignut dogovor sa Krivokapićem da se zasijeda oko uspostavljanja komisije koja će uraditi analizu učestvovanja svih u događajima 4. i 5. septembra na Cetinju.

On je rekao da su članovi Biroa za operativnu koordinaciju načelnik Generalštaba, direktor ANB-a, šef Sektora za pranje novca, direktor Uprave policije…, prenose “Vijesti”.

“Nije nemoguće da nećemo imati novog ministra MUP-a, ali nije nemoguće i da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestaću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno”, rekao je Abazović.

Abazović je rekao da ne razumije zašto se razvila nova kriza vlasti, navodeći da su izašli sa fenomenalnim rezultatatom policije iz dešavanja 5. septembra.

“Lično sam vrlo iznenađen. Vašoj medijskoj kući sam rekao da sam zadovoljan kako se sve odvijalo, da je tačno da smo imali različita mišljenja, ali mi sada da idemo u sječu glava u bezbednosnom sektoru, koji je dao konkretne rezultate u prethodnih dana, ne mogu da shvatim”.

Potpredsjednik Vlade kaže da se borio da Crna Gora krene drugim putem i da je obećao građanima da “mafija više neće vladati državom”.

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!