RAT: Demokrate: Izvoli politički mangupe, obori Vladu ako imaš petlje; URA: Drago nam je što ste odmrzli svoje političko djelovanje

“I na kraju, čujemo da jedino poslanici URA nijesu htjeli da potpišu inicijativu za opoziv gospodina Đukanovića. Sad je jasno njihovo postupanje na Cetinju i pokušaj da se DPS-u ulije nova snaga”; Pošto nemamo vremena za dječje rasprave i poznati višedecenijski vokabular DPS, pozivamo kolege iz Demokrata da pokažu elementarnu ozbiljnost u svom djelovanju i odmrznu važne političke procese, poput izbora Tužilačkog savjeta, kao što su u subotu veče naglo odmrzli svoje političko djelovanje i krenuli u gašenje požara bezolovnim benzinom”

Mislili smo da prevrtljivost i političko licemjerstvo Dritana Abazovića imaju granica, ali ipak, kako su nas mnogi svojevremeno upozoravali, u tom pogledu granica mu je nebo. Čuveni crnogorski politički oceubica, čovjek koji je zabio nož u leđa svima sa kojima je koalirao i koji su mu bili nadređeni, nastavlja u svom prepoznatljivom stilu. Misli da će neviđenom medijskom histerijom nakon 5. septmbra prikriti istinu, sakriti svoju prevrtljivost, sakriti to što konstantno pokušava da sjedi na deset stolica. Preigrao si se Abazoviću, provalili su te svi, provalili su te i Crnogorci, i Srbi, i pripadnici manjinskih naroda, jer vide da kod tebe nema trunke iskrenosti. Ljudima se ovih dana gadi od toga kako napadno pokušavaš da se obračunavaš sa premijerom i kupiš zasluge za uspješnu akciju 5. septembra, a bio si protiv te akcije, protiv ustoličenja i svo vrijeme solirao, kako bi DPS preuzela vlast i kontrolu nad Cetinjem i Crnom Gorom, saopštile su Demokrate nakon Abazovićevog gostovanja u umisli “Načisto na TV Vijesti”.

“Prvo, Abazović, koji je najviše od svih dobio u Vladi, koji jedini ima članove Vlade, obrušava se večeras na drugih 37 poslanika koji nemaju nijednog člana Vlade i prijeti da će on nekog rušiti. Izvoli politički mangupe, obori Vladu ako imaš petlje. Nemaš naravno i samo blefiraš da bi pokušao da trguješ kao mnogo puta do sada. Drugo, mi više ne znamo šta ti misliš o Tužilaštvu, jer posle neke uspješne akcije odmah ih hvališ, tvituješ i kupiš zasluge, a nakon par sati napadaš, pa sve tako u krug. Od izliva ljubavi Katniću do saradnje sa onima koji su ti nudili 21 milion. Kažeš večeras bez i malo stida da smo mi prepreka izboru Tužilačkog savjeta, a pritom zaboravljaš da kažeš da je dosadašnji TS prestao da postoji i sprovodi naume odlukom predsjednika Skupštine. Vjerovatno si zaboravio. Za pet minuta se sa nama oko izbora nezavisnog i profesionalnog TS-a može dogovoriti svako, ali onaj ko misli da će da postavlja partijske članove TS-a, znači da ima namjeru da radi ono što su radili i oni protiv kojih smo se borili, da ima zaštitu za svoje rabote. E taj film nećeš gledati, jer vam trgovine kao oko nekih drugih Savjeta nećemo dozvoliti”, piše u saopštenju Demokrata.

Kažu da, kad su god bili odsudni momenti “krenulo je tvoje soliranje”.

MOGLI BI NABRAJATI DO SJUTRA, KAKO SI TRGOVAO I UNUTAR I VAN ZEMLJE

“Pričaš o hrabrosti. Kada su, tada kao opozicionari, poslanici Demokrata na čelu sa predsjednikom Bečićem u Budvi probijali blokade, upadali u Opštinu, noćili u Opštini, borili se demokrataskim sredstvima hrabro i odlučno, pojedini hapšeni, gonjeni, gospodin Abazović je bio u vili Gorica na sastanku sa gospodinom Duškom Markovićem, da bi svratio nakon dva dana do Budve da napravi fotografiju. To je njegov manir. Kad drugi završi posao, iz koje god branše ili institucije bili, njegovo je da dođe, fotografiše se i tvitne. Četvrto, kada je trebao da se usvaja Zakon o slobodi vjeroispovijesti 28. decembra njegov poslanik, potpredsjednik i savjetnik naprasno je podnio ostavku i umalo nas uveo u neviđenu blokadu i opstrukciju, koja je srećom riješena prisebnošću, odlučnošću i hrabrošću predsjednika Skupštine. Reprizu smo imali sada početkom septembra, kada ste počeli da fingirano plašite narod terorizmom, kada je Glavni odbor URA u jednoj sekularnoj državi donio odluku da ustoličenje ne treba da se obavi na Cetinju, kada je Ura glasala u cetinjskom parlamentu protiv ustoličenja, kada su potpredsjednici Ure danima pozivali Crkvu da izmjesti ustoličenje, kada je Abazović bio protiv ustoličenja i akcije policije, a onda kada je sve prošlo dobro, krenuo u najlicemjerniju kampanju ikada, blateći i klevećući premijera i sve one koji su bili i za ustoličenje, i za akciju policije i koji se nikada nijesu kolebali. Za razliku od tebe, koji si htio cijeloj parlamentarnoj većini i Vladi da zabiješ nož u leđa”, piše u saopštenju.

Peto, dodaju, Abazović izjednačava “nas sa DF-om i pričaš da si ti zaštitnik evropskog puta”.

“Vjerovatno misliš na ona dva tužilačka zakona koja si pokušao iza leđa međunarodne zajednice da proguraš početkom godine. Ili na onaj izbor partijskih članova TS-a koji si trgovački bio namjerio da proguraš suprotno porukama EU. Ili na ono kad si ćutao kad je prvobitno ključni bord ključne energetske kompanije trebao da završi većinski u rukama jedne političke strukture, pa je odlučnošću premijera i još nekih od nas to spriječeno. Mogli bi nabrajati do sjutra, kako si trgovao i unutar i van zemlje. I u Beogradu i u Skoplju, ali ovoga puta i Podgorici sa ekipom Veselina Veljovića. Šesto, nije bilo tako davno kad su tvoji kadrovi u Ministarstvu odbrane nezakonito pratili predsjednika Skupštine Crne Gore, za vrijeme izbora u Nikšiću. Nakon čega si pokušao da ih lično zaštitiš. Sedmo, dok su predsjednika Skupštine Crne Gore satanizovali beogradski tabloidi i Vučićevi mediji, ti si njihova zvijezda punih godinu dana. Imaš istog prijatelja kao i DPS”., saopštile su Demokrate.

“I na kraju”, dodaju”, “čujemo da jedino poslanici URA nijesu htjeli da potpišu inicijativu za opoziv gospodina Đukanovića. Sad je jasno njihovo postupanje na Cetinju i pokušaj da se DPS-u ulije nova snaga.

“Nećemo ovoga puta o tome šta si nam sve podmetao ovih godinu dana, sa kim si nam sve i šta pakovao, ali valjale su Demokrate kad si se spremao da preuzimaš partiju od gospodina Žarka Rakčevića, kad si molio da ga zamolimo da ti prepusti mjesto predsjednika. Valjale su Demokrate kad su te velikodušno primile u koaliciju “Za 21. vijek” i još mnogo puta kad je trebalo prijateljsku ruku pružiti. Nije nam žao, jer ne bi znali do kojih granica si spreman da ideš, da ti tada ruku nijesmo pružili”, saopštile su Demokrate.

ŽELIMO DA VJERUJEMO DA DEMOKRATE MOGU MNOGO BOLJE

Iz Ure su poručili da im je, prije svega, drago da su kolege u Demokratama i dalje prisutne i da su odmrzle svoje političko djelovanje.

“Kada je makar to utvrđeno i kada su oprane sve zavjese u Skupštini Crne Gore, hoblovan sav parket i zamijenjene keramičke pločice, što je od krucijalnog emancipatorskog značaja za evropski put Crne Gore, pozivamo ih da shvate ozbiljnost uloge koju imaju u aktuelnim procesima i da konačno pokrenu izbor Tužilačkog savjeta. Demokrate Alekse Bečića ranije večeras su navele da je “Dritan Abazović izdajnik”. Pošto nemamo vremena za dječje rasprave i poznati višedecenijski vokabular DPS, pozivamo kolege iz Demokrata da pokažu elementarnu ozbiljnost u svom djelovanju i odmrznu važne političke procese, poput izbora Tužilačkog savjeta, kao što su u subotu veče naglo odmrzli svoje političko djelovanje i krenuli u gašenje požara bezolovnim benzinom”, saopšteno je iz Ure.

Poručuili su Demokratama “da ne jurišaju na ministra unutrašnjih poslova (MUP) i direktora Uprave policije (UP), jer je sektor bezbjednosti jedini isporučio konkretne rezultate i Crnu Goru zaista približio Evropskoj uniji (EU)”.

“Ukoliko nekome smetaju istorijske akcije policije kojima se zapljenjuje rekordnih 1,4 tone kokaina, tone i tone marihuane, stotine kilograma skanka i drugih droga, hapse vođe kavačkog klana i razbijaju operacije škaljarskog klana, sprečavaju likvidacije po crnogorskim gradovima – koji su godinama bili svakodnevnica, neka njima služi na čast. URA ne brani partijsku, već nezavisnu i profesionalnu policiju i bezbjednosni sektor, koji istinski služi svim građankama i građanima Crne Gore”, piše u saopštenju.

Rezultati bi, kažu, bili još ozbiljniji, pogotovo u dijelu korupcije na visokom nivou, da su Demokrate dozvolile, a ne opstruirale izbor Tužilačkog savjeta.

“Kada su predstavnici DPS-a, u političkom dijalogu koji je inicirao upravo predsjednik Skupštine i Demokrata, tražili odlaganje izbora Tužilačkog savjeta za jesen – niko nije mogao povjerovati da će do toga zaista i doći. Sa žaljenjem konstatujemo da su upravo Demokrate kumovale tom odlaganju, pa ih pozivamo da u što kraćem roku isprave najveću grešku u svom dosadašnjem političkom djelovanju. Želimo da vjerujemo da Demokrate mogu mnogo bolje”, kaže se u saopštenju Ure.

 

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!