Šok niotkuda: Đoković raskinuo saradnju s Ivaniševićem

„Goran i ja smo odlučili da prestanemo da radimo prije nekoliko dana. Hemija na terenu ima uspone i padove, ali naše prijateljstvo je uvijek bilo snažno kao kamen. Zapravo, ponosan sam da kažem (nisam siguran da li je i on) da smo, pored toga što smo osvajali turnire zajedno, imali i veliku bitku u ‘Čoveče, ne ljuti se’ pored toga godinama. I taj turnir nikada ne prestaje za nas. Šefinjo, hvala ti na svemu, moj prijatelju. Volim te“, poručio je Đoković

Najbolji teniser planete Novak Đoković prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem posle šest godina.

Ivanišević je bio dio Novakovog tima u periodu kada je najprije počeo da dijeli tu ulogu sa Marijanom Vajdom, da bi poslednjih godina taj posao obavljao samostalno.

Sa srpskim igračem je bio kroz period uspona i postavljanja rekorda po broju grend slemova i mastersa i sada je došlo do prekida.

Novak je ove nedjelje trenirao u Beogradu, na terenu u Košutnjaku nije bilo Ivaniševića, koji je bio „sjenka“ srpskog tenisera svih prethodnih godina.

Sličan potez je u slično doba godine Đoković povukao i 2018. kada je vratio Marijana Vajdu i prekinuo saradnju sa dotadašnjim timom. Nakon toga je krenuo njegov povratak na staze uspjeha posle dvogodišnje krize.

Prekid saradnje je, piše portal Nova.rs, došao u trenutku kada Novak nema nijednu titulu od početka godine, a ispao je u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera i u trećoj rundi Indijan Velsa od Luke Nardija, dok je Majami preskočio.

„Sjećam se tačno trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan i ja smo tražili da bude inovativniji i da donesemo magiju u naš duo. Zapravo ne samo da je on donio servis, već i mnogo smijeha, zabave, godinu na mjestu broj 1, rekordna postignuća i još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) do danas. Da li sam pomenuo i malo drame? Nolefam će znati“, poručio je Đoković, ali se na tome nije zaustavio.

Pojasnio je šta ih je zauvijek vezalo.

„Goran i ja smo odlučili da prestanemo da radimo prije nekoliko dana. Hemija na terenu ima uspone i padove, ali naše prijateljstvo je uvijek bilo snažno kao kamen. Zapravo, ponosan sam da kažem (nisam siguran da li je i on) da smo, pored toga što smo osvajali turnire zajedno, imali i veliku bitku u ‘Čoveče, ne ljuti se’ pored toga godinama. I taj turnir nikada ne prestaje za nas.

Šefinjo, hvala ti na svemu, moj prijatelju. Volim te“, poručio je Đoković.

Foto: Instagram

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!