Prošla su 24 sata otkad je nestala djevojčica Danka Ilić (2): Proširena potraga, na terenu sve službe

Djevojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje. Na terenu su policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za djevojčicom koristi se i helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Djevojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Potraga za Dankom je trajala cijele noći, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na trenutke prestala, piše “Blic”. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj djevojčici.

U Srbiji je, prenosi N1, prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica.

Potraga se širi ka naseljenom dijelu Banjskog Polja

Kuća djevojčice iz koje je nestala je malo iznad naselja, a dio oko kuće je već pretražen, kažu nadležni.

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namjere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije.

Zbog gužve, psima tragačima su se miješali mirisi, zbog čega se danas teren pretražuje u manjim grupama dobrovoljaca od po 20 ljudi, koji se dijele i idu sa policijom, javlja Tanjug.

Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja.

Mještani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko djevojčicu možda oteo i kolima odvezao u nepoznatom pravcu.

Zbog toga se provjeravaju sva vozila na nekoliko punktova policije.

Kako se može čuti, porodica nije imućna i isključen je motiv da je možda djevojčica oteta zbog otkupa.

Ipak, nejasno je kako je djevojčica za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestala s obzirom da nije mogla daleko da ode.

Policija ne pregleda samo teren u užem i širem pojasu oko kuće, već se, zbog brzine nestanka Danke Ilić, radi i metoda od vrata do vrata, te se obilaze i sve okolne kuće i dvorišta kako bi se djevojčica što prije pronašla, piše “Blic”.

Za “Blic” se oglasio i Dalibor Jović iz Grupe građana Borci za Bor, koji kaže da su u naselje došli preko šuma.

“Žandarmerija je napravila ‘šahovsku tablu’ kako bi svaki dio pregledali. Tu su si tragači, svaka kuća se pretresa”, kazao je.

Kako je za “Blic” rekla majka djevojčice, ona je bila sa sinom u Banjskom polju kada je djevojčica nestala.

“Dijete je na sebi imalo ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu”, rekla je u prvoj izjavi uplašena majka djevojčice.

Foto: Društvene mreže

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!