Tinejdžer iz Hercegovine uhapšen jer je prijetio da će ubiti vršnjake iz škole a zatim i sebe, imao razrađen plan napada

Mediji navode kako je mladić svoj plan napada objavio tokom live chata na TikToku. Objavio je popis 12 učenika koje planira likvidirati, dok bi ih 23 ranio. Na snimku se vidi da je u bilježnici nacrtao skicu škole s preciznim rasporedom prostorija, kao i popis ubijenih osoba po prostorijama. Mediji navode da je policija pronašla bilježnicu tokom pretresa kuće. Tokom objave uživo pokazivao je i pištolj kojim je planirao napad. Sedamnaestogodišnjak je napad je planirao da izvede danas prijepodne, a nakon masakra najavio je da će počiniti samoubistvo

Policija je uhapsila sedamnestogodišnjaka iz istočne Hercegovine koji je prijetio da će počiniti masakr nad vršnjacima u srednjoj školi u Trebinju i na kraju izvršiti samoubistvo, što je najavio na društvenoj mreži TikTok.

Kako su u petak izvijestili iz policije u Trebinju, mladić R. T. (17) iz Bileće uhapšen je sinoć nedugo nakon što je policija dobila dojavu da jedna osoba “priprema teroristički napad na jednu trebinjsku srednju školu”. Dodaje se da su u pretresu kuće koju maloljetnik koristi pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem kaznenog djela.

“Apelovali bismo na sve roditelje da paze šta djeca rade na Internetu, kako se ponašaju, kao i na koji način i u koje svrhe koriste društvene mreže”, saopštila je u petak policija u Trebinju. Dodaje se da učenici ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti jer je policija brzo reagovala.

Uprkos tome, u većem dijelu škola u Trebinju danas je primijetno manji broj djece koja su došla na nastavu nakon što se pročulo o opasnosti.

Mediji navode kako je mladić svoj plan napada objavio tokom live chata na TikToku. Objavio je popis 12 učenika koje planira likvidirati, dok bi ih 23 ranio. Na snimku se vidi da je u bilježnici nacrtao skicu škole s preciznim rasporedom prostorija, kao i popis ubijenih osoba po prostorijama. Mediji navode da je policija pronašla bilježnicu tokom pretresa kuće.

Tokom objave uživo pokazivao je i pištolj kojim je planirao napad. Sedamnaestogodišnjak je napad je planirao da izvede danas prijepodne, a nakon masakra najavio je da će počiniti samoubistvo. Zbog toga je policija sinoć hitno reagovala, piše “Jutarnji list”.

Mediji navode i da je mladić priznao da je napravio sporni plan masakra te da je sve objavio na društvenoj mreži, ali da je sve bila samo šala.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da se maloljetnik tereti za terorizam, a o kvalifikaciji toga djela odlučiće tužilac nakon ispitivanja osumnjičenog.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!