Legendarni Concorde nakon restauracije transportovan do muzeja rijekom Hudson: Javnosti će biti ponovo dostupan od 4. aprila

Zvaničnici muzeja su rekli da je ovaj najbrži komercijalni avion na svijetu zapravo i najatraktivniji eksponat od njegovog dolaska 2003. godine

Supersonični avion Concorde vratio se u svoj dom, u muzej Interpid Sea, Air i Space Museum na Manhattanu nakon putovanja rijekom Hudson u New Yorku.
Avion je prošao višemjesečnu restauraciju u Brooklynu i jedan je od sedam koje je nekada posjedovala aviokompanija British Airways. Ljudi okupljeni uz obalu rijeke Hudson imali su priliku vidjeti legendarni Concorde tokom transporta u muzej.
Zvaničnici muzeja su rekli da je ovaj najbrži komercijalni avion na svijetu zapravo i najatraktivniji eksponat od njegovog dolaska 2003. godine.
“Višemjesečni projekt restauracija uključivao je uklanjanje boje, pjeskarenje i lakiranje korištenjem istih boja i oznaka koje su učinile Concorde istinskom legendom avijacije”, saopšteno je iz muzeja, prenosi Klix.
Javnosti će avion biti ponovo dostupan od 4. aprila ove godine.

Foto: Screenshot – VIDEO The Guardian

Idi na VRH
error: Content is protected !!