Italijanska policija zaustavila gospođu bez vozačke, kad su vidjeli koje je godište ostali u šoku (VIDEO)

Policajci su oko 1 sat ujutro primili dojavu o opasnoj vožnji u središtu Bondena, grada od oko 13.000 stanovnika u blizini Ferrare, u regiji Emilia Romagna na sjeveru zemlje

Italijanska je policija kaznila 103-godišnju ženu nakon što ju je zaustavila tokom noćne vožnje automobilom, sa isteklom vozačkom dozvolom, piše Guardian.

Policajci su oko 1 sat ujutro primili dojavu o opasnoj vožnji u središtu Bondena, grada od oko 13.000 stanovnika u blizini Ferrare, u regiji Emilia Romagna na sjeveru zemlje.

Policajci koji su poslati na mjesto događaja bili su “jako iznenađeni kada su otkrili koje je godište žena vozač”, navodi se u policijskom saopštenju.

Giuseppina Molinari, poznata kao Giose, rođena je 1920. godine. Vozila se u Bondeno kako bi se sastala s prijateljima i vjerovatno je u mraku izgubila orijentaciju i izgubila se, rekla je policija.

“Adesso uso la bici, ma voglio prendere un motorino, per non rinunciare alla mia indipendenza”. E' lo spirito invidiabile di Giuseppina Molinari, 103 anni, che vive a Vigarano Pieve (FE) e che è rimasta senza auto da quando è stata fermata di notte dai carabinieri con la patente scaduta.Lei non si abbatte: per raggiungere le amiche si fa venti minuti di pedalata. “Ogni giorno ci troviamo per la partita a carte, non ci rinuncio”. #IoSeguoTgr Sei di Ferrara se

Posted by Tgr Rai Emilia-Romagna on Wednesday, March 13, 2024

Gospođi Molinari je vozačka dozvola istekla prije dvije godine. U Italiji vozači stariji od 80 godina moraju da prođu ljekarski pregled svake dvije godine kako bi obnovili svoju vozačku dozvolu.

Policija je vremešnu gospođu kaznila i odvela kući.

“Kupiću vespu”, rekla je Giose Molinari lokalnim novinama La Nuova Ferrara.

U međuvremenu planira da prijatelje posjećuje biciklom, piše “Jutarnji list”.

Gradonačelnik Ferrare, Alan Fabbri, pozdravio je njen pristup životu. “Gospođu Giose bih radije odlikovao nego kaznio”, rekao je.

“Ne događa se često da neko ima takvu unutrašnju snagu. To mi budi nadu za sopstvenu starost”!, napisao je na Facebooku.

Foto: Giuseppina Molinari (Printscreen/Facebook – Tgr Rai Emilia-Romagna)

Idi na VRH
error: Content is protected !!