Đukanović odgovorio na dopis 50 udruženja crnogorske dijaspore iz cijelog svijeta: Odnos vlasti prema iseljenicima biće pod budnim okom opozicije

Kao što ste, vjerujem, u toku zahvaljujući političkom angažmanu parlamentarne opozicije, kao i šireg društvenog pokreta građana Crne Gore, Vlada je za sada odložila donošenje najavljenog zakona. Očekujem da će se ova tema aktuelizovati u nekoj od sljedećih faza rada formiranog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu u parlamentu Crne Gore. Svakako, ona će biti pod punom pažnjom opozicije koja je ravnopravan konstituent ovog odbora i cjelokupne crnogorske javnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je, u odgovoru na dopis 50 udruženja crnogorske dijaspore iz cijelog svijeta upućen institucijama u Crnoj Gori radi, kako su istakli, manipulativnih, od strane Vlade Crne Gore predloženih izmjena Zakona o registrima prebivališta i boravišta, da „očekuje da će se ova tema aktuelizovati u nekoj od sljedećih faza rada formiranog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu u parlamentu Crne Gore“.

„Svakako, ona će biti pod punom pažnjom opozicije koja je ravnopravan konstituent ovog odbora i cjelokupne crnogorske javnosti crnogorskoj dijaspori, piše u ogovoru.

Pismo prenosimo integralno:

Odgovor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na dopis crnogorske dijaspore, odnosno 50 udruženja crnogorske dijaspore iz cijelog svijeta upućen institucijama u Crnoj Gori radi manipulativnih, od strane Vlade Crne Gore predloženih izmjena Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

Gospođa Emira M. Ličina, predsjednica Udruženja eMDe Alijansa – Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj

Poštovana gospođo Ličina,

izražavan zahvalnost za pismo dostavljeno 22. aprila kojim ukazujete na stav 46 udruženja koja okupljaju crnogorsku dijasporu širom svijeta u vezi sa najavljenim izmjenama i dopunama Zakona o registrima, prebivališta i boravišta, kao i udruženja koja su se kasnije priključila ocjenama u Vašem pismu. Ovakvo reagovanje je najbolji odraz jake društvene odgovornosti, te integrisanosti dijaspore u sve tokove crnogorske zbilje.

Kao što ste, vjerujem, u toku zahvaljujući političkom angažmanu parlamentarne opozicije, kao i šireg društvenog pokreta građana Crne Gore, Vlada je za sada odložila donošenje najavljenog zakona. Očekujem da će se ova tema aktuelizovati u nekoj od sljedećih faza rada formiranog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu u parlamentu Crne Gore. Svakako, ona će biti pod punom pažnjom opozicije koja je ravnopravan konstituent ovog odbora i cjelokupne crnogorske javnosti.

Ukoliko nakon ove komunikacije bude interesovanja za organizovanje satanka sa nekoliko predstavnika udruženja potpisnika inicijative računajte na moju otvorenost.

S poštovanjem,

Milo Đukanović

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!