Ago Kolenović uoči donatorske večeri: Kupovinom kuće doprinijećemo boljem funkcionisanju Bošnjačkog islamskog i kulturnog centra na Richmond Hillu

Islamska zajednica i kulturni centar Plav i Gusinje u Njujorku je obavijestila svoje članove da će u subotu, 24. februara 2024. godine, sa početkom u 19 časova, u Bošnjačkom Islamskom Kulturnom Centru na Richmond Hillu, povodom mubarek noći Lejletul–Berat, imati prigodan program i donatorsko veče za kupovinu kuće

“Kupovina kuće pored Bošnjačkog islamskog i kulturnog centra na Richmond Hillu je dar od Allaha Uzvišenog”, kazao je za Portal Revije Fokusa Ago Kolenović, predsjednik Islamske zajednice i kulturnog centra Plav Gusinje u Njujorku.

Hadži Ago Kolenović sa odbornicima Islamske zajednioce i kulturnog centra Plav i Gusinje ispred kupljene kuće i Bošnjačkog islamskog i kulturnog centra na Richmond Hillu

On je istakao da će se time olakšati rad i funkcionisanje ovog vjerskog i kulturnog objekta.

“Kupovinom kuće otvorile su nam se brojne mogućnosti. Imaćemo, između ostalog, 12 do 15 parking mjesta, u kući će biti apartman za imama, dok ćemo dva stana izdavati i taj novac će biti uplaćivan u budžet Islamske zajednice i kulturnog centra Plav i Gusinje. Postoji bašta iza kuće, a otvorićemo prostor izmeću kuće i centra”, kaže Kolenović.

Podsjetimo, cijena kuće je 1 milion i 400 hiljada dolara, a navedenu sumu treba prikupiti do maja ove godine.

Islamska zajednica i kulturni centar Plav i Gusinje u Njujorku je obavijestila svoje članove da će u subotu, 24. februara 2024. godine, sa početkom u 19 časova, u Bošnjačkom Islamskom Kulturnom Centru na Richmond Hillu, povodom mubarek noći Lejletul–Berat, imati prigodan program i donatorsko veče za kupovinu kuće.

“Ono što udijelimo u ime Allaha Uzvišenog, Allah će nas za to nagraditi, kao što se kaže u Kur’anu: ‘A šta god vi udijelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje’.

Pozivamo sve naše članove, džematlije, razna udruženja, biznismene, svu našu braću i sestre, da svi zajedno prisustvujemo ovoj mubarek noći u što većem broju i damo svoj doprinos za kupovinu novog vakufa Islamske zajednice.

Molimo Allaha Uzvišenog da vas obilato nagradi, uveća nafaku i da podari svako dobro vama i vašim porodicama.

Bujrum, eselamu alejkum”, navodi se u saopštenju.

Idi na VRH
error: Content is protected !!