Uspješna aktivnost ulcinjske dijaspore: Ulcinj i Steten Ajlend se pobratimili

Potpisani sporazum predviđa uspostavljanje saradnje u mnogim oblastima od značaja za dvije opštine, a posebno u oblasti kulture, obrazovanja, privrede i institucionalne saradnje. Potpisivanju sporazuma je prethodila intenzivna društvena aktivnost asocijacija dijaspore „Ulqini“, „Ana e Malit“ i „Kraja“. Ovaj sporazum predstavlja prvu instucionalnu saradnju između Ulcinja i Steten Ajlenda. Inicijativu za bratimljenje je zvanično pokrenula asocijacija „Ulqini“

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari i predsjednik Opštine Steten Ajlend (Staten Island) Vito Fosela potpisali su juče u Steten Ajlendu, u Sjedinjenim Američkim Državama, sporazum o bratimljenju između te dvije opštine, piše u saopštenju iz kabineta Bajraktarija.

Potpisivanju sporazuma je prisutvovao i ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore, Fatmir Đeka.

Potpisani sporazum predviđa uspostavljanje saradnje u mnogim oblastima od značaja za dvije opštine, a posebno u oblasti kulture, obrazovanja, privrede i institucionalne saradnje, piše u dopisu.

Steten Ajlend je najjužnija opština Grada Njujorka, u kojoj živi najbronija zajednica dijaspore iz opštine Ulcinj, čiji se broj procjenjuje na nekoliko hiljada.

Potpisivanju sporazuma je prethodila intenzivna društvena aktivnost asocijacija dijaspore „Ulqini“, „Ana e Malit“ i „Kraja“. Ovaj sporazum predstavlja prvu instucionalnu saradnju između Ulcinja i Steten Ajlenda, prenose Vijesti.

Inicijativu za bratimljenje je zvanično pokrenula asocijacija „Ulqini“.

Na Steten Ajlendu prema nezvaničnim procjenama živi  oko 5.000 iseljenika porijeklom iz Ulcinja.

Lanica o prvim Ulcinjanima u SAD i planovima udruženja “Shoqata Ulcinj”: Mi smo ljudi koji imaju dobre i poštene namjere, uvijek spremni da pružimo ruku onima kojima je potrebna

Idi na VRH
error: Content is protected !!