Snimak koji se ne viđa često: Hrabra djevojčica napala veliku zmiju da bi spasila svog ljubimca

Rouzi je skočila nakon što je vidjela kako je zmija, dugačka 2,5 metara, već uzela u usta njenog zamorca MaksiBona. Djevojčica je uhvatila zmiju za rep i mahala njom kao bacač kladiva kako bi spasila svog ljubimca. Na snimku se vidi kako djevojčica gleda u žbunje u kome je nestao njen ljubimac, a onda primjećuje zmiju i zamorca u njenim ustima. Rouzi je uhvatila ljigavog gmizavca za rep i mahala kao bacač kladiva, dok je MaksiBon još bio u zmijskim ustima

Da su djeca u stanju da dobiju veliku snagu kako bi zaštitila onoga koga mnogo vole, dokazuje i priča o požrtvovanoj djevojčici iz Australije: ona je uhvatila za rep ogromnu zmiju koja je dopuzala u dvorište njenog doma i ustremila se na kućnog ljubimca zamorca, a potom je “vitlala” uljezom i uspjela da spasi malog krznenog drugara.

DRAMATIČAN DOGAĐAJ

Dvanaestogodišnja Rouzi je rođaka popularnog australijskog radijskog voditelja koji je na Instagramu podijelio snimak ovog dramatičnog događaja.

Kip Vajtman, zaposlen u radio-stanici u Brizbejnu, postavio je video svoje sestričine Rouzi koja je po svaku cijenu riješila da odbrani kućnog ljubimca napadnutog u porodičnom dvorištu u Jumundiju u Kvinslendu.

Rouzi je skočila nakon što je vidjela kako je zmija, dugačka 2,5 metara, već uzela u usta njenog zamorca MaksiBona. Djevojčica je uhvatila zmiju za rep i mahala njom kao bacač kladiva kako bi spasila svog ljubimca, piše Nypost.com.

Na snimku se vidi kako djevojčica gleda u žbunje u kome je nestao njen ljubimac, a onda primjećuje zmiju i zamorca u njenim ustima. Rouzi je uhvatila ljigavog gmizavca za rep i mahala kao bacač kladiva, dok je MaksiBon još bio u zmijskim ustima, piše Telegraf.rs.

SPAŠAVANJE ZAMORCA

Rouzi je mlatarala zmijom i vrištala, izjavio je njen otac Luk Vajtman, koji je preuzeo “spašavanje” zamorčića: snažno je povukao zmiju i natjerao je da oslobodi životinjicu koja je pobjegla nepovrijeđena.

Dok je smeđe-bijela zmija pokušavala da pobjegne, Rouzin otac je uhvatio za rep i bacio preko zida.

“Shvatio sam da to nije idealno rješenje, ali sam jedino mogao da gledam kako odlazi nepovrijeđena, iako mi se vrtjelo u glavi” rekao je Luk.

Kad je riječ o vrsti zmije, po izgledu bi mogla da bude piton, ali i neka od otrovnica iz ovih regija Australije, prenosi Avaz.ba.

Rouzi je kasnije rekla da nije razmišljala o tome da li je zmija opasna ili ne, jer joj je u glavi samo bilo da spasi svog ljubimca.

“Njoj je jednostavno laknulo što je MaksiBon preživio”, rekao je Luk Vajtman i dodao da se MaksiBon povratio od šoka. Ubrzo se u kući zaigrao sa svojim bratom Jočijem, kao da se ništa nije dogodilo.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!