Lider DPS Danijel Živković za Glas Amerike: Očekujemo da SAD posvete značajnu pažnju Crnoj Gori (VIDEO)

Znam za tu priču da se kaže da se previše vraćamo u prošlost, da se previše priča o identitetskim temama. Saglasićemo se ako kažemo da ne možemo pristati na okolnosti ili činjenicu kada jedan od lidera ove parlamentarne većine kaže kako je neophodno mijenjati Ustav Crne Gore i kako je neophodno sada mijenjati potpuno identitetski sistem u Crnoj Gori da država Crna Gora ne treba da bude građanska država nego država naroda, a država naroda znamo da je konfederacija nacija. Konfederacija nacija znamo da je uvod u nestanak Crne Gore. Prema tome, ostajemo fokusirani naravno na ono što je ključni nacionalni interes ali sada sam nešto izmjenjenim pristupom i drugačijom ponudom biračkoj javnosti Crne Gore.

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Danijel Živković prisustvovao je Molitvenom doručku u Vašingtonu, gde se sastao i sa američkim kongresmenima, a imao je i sastanke u Stejt departmentu. On je za Glas Amerike izjavio da je to bila prilika da se razgovara o temama koje se tiču Zapadnog Balkana, a posebno Crne Gore. On je naveo da očekuje da međunarodni partneri Crne Gore, konkretno u SAD, posvete značajnu pažnju i Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu, da oni ne budu usmjereni ka malignim politikama- poput ruskog uticaja.

Ruski uticaj je, znamo odlično, veoma snažan na Zapadnom Balkanu, kako u Srbiji tako konkretno danas imamo i proruske partije u Crnoj Gori, sastavni su dio ove nove vlasti, daju podršku ovoj vlasti, a jedan od njihovih osnovnih predstavnika se nalazi na čelu crnogorskog parlamenta. Prema tome, očekujemo da oni budu još posvjećeniji očuvanju ovih vrijednosti na Zapadnom Balkanu”, izjavio je Živković u intervjuu Glasu Amerike.

KOMPLETAN INTERVJUU POGLEDAJTE NA SLEDEĆEM LINKU:

Izvor: Glas Amerike

Idi na VRH
error: Content is protected !!