DPS pozvao svoje pristalice na skup 6. septembra: Crna Gora te zove, nemaš izgovor

U objavama na zvaničnim stranicama partije na društvenim mrežama se poziv prati porukama “nema izgovora”, “pokažimo da nas ima mnogo” i “Crna Gora prije svega”. Ista poruka je i podijeljena i na viber zajednici DPS-a. Prije nego što je DPS zvanično poslao poziv na taj skup, na društvenim mrežama su se širile informacije o planiranom okupljanju uz zapaljive prateće poruke


Foto: Printscreen

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je svoje pristalice na skup koji je planiran 6. septembra na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

U objavama na zvaničnim stranicama partije na društvenim mrežama se poziv prati porukama “nema izgovora”, “pokažimo da nas ima mnogo” i “Crna Gora prije svega”. Ista poruka je i podijeljena i na viber zajednici DPS-a.

Prije nego što je DPS zvanično poslao poziv na taj skup, na društvenim mrežama su se širile informacije o planiranom okupljanju uz zapaljive prateće poruke, prenose “Vijesti”.

Javna okupljanja su mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela ograničena na 40 osoba na javnom prostoru, a kada je u pitanju politički skup – na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Foto: Printscreen

Te mjere su se masovno kršile proteklih nedjelja na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama i takozvanim anti-litijama.

Prethodne sedmice policija je blokirala ulaz u Podgoricu, kazavši da su organizovani dolasci građana spriječeni u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja.

Sinoć su lideri opozicionih koalicionih lista pozvali građane da ne izlaze na ulice da bi se spriječili incidenti i poručili da svako ko to radi, radi protiv njihove pobjede.

Demokratska partija socijalista prethodno nije odgovorila na pitanja “Vijesti” da li će pozvati pristalice da isto urade, da li će pozvati na smirivanje tenzija…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!