Kolona ruskih oklopnih vozila spržena kod Kupjanska: Jeziva scena, upali u zasjedu, Ukrajinci zapucali sa svih strana (VIDEO)

Vodeći tenk, koji se probija pored šipražja, pogođen je ukrajinskom protivtenkovskom raketom i eksplodira. Ostala ruska vozila pokušavaju da se povuku, ali su Ukrajinci brzo osujetili taj plan tako što su oklopni transporter, koji je bio poslednji u koloni, pogodili dronom. Takođe se vidi kako vojnici izlaze iz pogođenog oklopnjaka i bježe prema drvoredu

Izviđački dron snimio je užasavajući momenat kad je kolona ruskih oklopnih vozila upala u zasjedu ukrajinskih snaga kod Kupjanska!

Pripadnici ukrajinske 30. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine čekali su skriveni u blizini sela Sinkovka, koje se nalazi nekih 12 kilometara sjeverozapadno od strateški važnog grada Кupjanska, kad su dva ruska tenka i dva oklopna transportera naleteli pravo na njih.

Na snimku drona, koji je ukrajinsko ministarstvo odbrane podijelilo na svom profilu na društvenoj mreži X, vidi se kako kolona prolazi kroz miniranu zonu prepunu ostataka vojne opreme koja je pogođana prilikom prethodnih ofanziva u Harkovskoj oblasti.

Vodeći tenk, koji se probija pored šipražja, pogođen je ukrajinskom protivtenkovskom raketom i eksplodira. Ostala ruska vozila pokušavaju da se povuku, ali su Ukrajinci brzo osujetili taj plan tako što su oklopni transporter, koji je bio poslednji u koloni, pogodili dronom.

Takođe se vidi kako vojnici izlaze iz pogođenog oklopnjaka i bježe prema drvoredu.

Dva ostala oklopna vozila očajnički pokušavaju da pobjegnu iz zasjede, međutim, upadaju u minsko polje i eksplodiraju. Ukrajinci su tada počeli da ispaljuju kasetnu municiju.

Nije jasno koliko je boraca ubijeno ili ranjeno.

“Tipičan dan za ruske okupatore u Ukrajini”, napisalo je ukrajinsko ministarstvo odbrane u objavi.

Ukrajinski vojni blogeri navode da je scena zabilježena sredinom decembra.

Moskva ima cilj da se približi Kupjansku, napreduje u nekim dijelovima linije fronta, ali do sada nije uspjela značajnije da probije odbranu Ukrajine.

Izviđački dron zabilježio je kako se jedan ruski vojnik sam obračunao sa petoricom protivnika gađajući ih ručnim bombama. Bitka se navodno odigrala kod Avdijivke gde su borci 9. brigade zauzeli neprijateljsko uporište, prenosi “Kurir”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!