Njujork: Venera Gjenashaj izabrana za predsjednicu Udruženja “Kraja”

Gjenashaj je protekle dvije godine doprinosila radu Udruženja u svojstvu potpredsjednice i koordinatorke albanske škole. Tokom te saradnje bila je izuzetno posvećena i istakla se u svim aktivnostima zajednice, a njen entuzijazam doveo je do toga da postane inspiracija albanskim ženama i djevojkama

Venera Gjenashaj, aktivistkinja albanske zajednice u Americi, izabrana je za predsjednicu udruženja “Kraja” u Njujorku. Ona će u naredne dvije godine voditi jedno od najaktivnijih udruženja ovog naroda.

Gjenashaj je osvojila mandat na izborima udruženja koji su održani 28. januara 2024. godine dobivši 51 glas, dok je njen protivkandidat Safet Doči zavrijedio 40 glasova, piše barinfo.me.

Ona je prva žena predsjednica u 33-godišnjoj istoriji Udruženja “Kraja”. Gjenashaj je protekle dvije godine doprinosila radu Udruženja u svojstvu potpredsjednice i koordinatorke albanske škole. Tokom te saradnje bila je izuzetno posvećena i istakla se u svim aktivnostima zajednice, a njen entuzijazam doveo je do toga da postane inspiracija albanskim ženama i djevojkama.

Gjenashaj je porijeklom iz Krajine, osnovnu školu i gimnaziju je završila u Ulcinju, Fakultet engleskog jezika u Prištini, a magistrirala u SAD, na temu rada sa djecom sa posebnim potrebama. Majka je dvoje djece.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!