Iva se javila sa Aljaske, počela sezona u fabrici ribe: Smjene od 12 sati, više neću moći da vidim dan (VIDEO)

“Kada budem krenula da radim više neću ni imati prilike da vidim dan, sem na pauzi za ručak. Idem da zamijenim čizme, trebaju mi sa ojačanjem jer podižem blokove koji imaju 10 kilograma. Vježbe koje smo prošli su za slučaj evakuacije. Ukoliko radite u nekoj od fabrika, može se desiti često da imate vježbe za evakuaciju, svi moramo da znamo put kojim se kreće. To se radi kada je reč o cunamiju, požaru, curenju amonijaka, što se dešava u fabrikama ribe gdje postoji dosta frižidera. A iskoristila sam poslednje priliku da vidim dnevno svjetlo”, rekla je ona

Ivu iz Srbije, koja radi sezonski na Aljasci, prethodne godine su svi pomno pratili. Njene objave na društvenim mrežama su se netremice gledale, a ni komentari nisu izostali.

Nakon pauze, Iva se ponovo upustila u ovaj posao te se javila sa Aljaske i najavila novu zimsku sezonu.

Zvanično je počela 24. januara, a Iva je dijelila snimke i prije nego što je stigla, te pokazala kako je izledao i sam put, piše “Kurir”.

@iva_pink_

#sezonskirad #posaoaljaska #balkantiktok

♬ Dream Away – Ramol

“Jedva čekam da krenemo da radimo, ne znamo ni kada spavamo, ni kada smo budne, jer nas je četiri u sobi i poklapamo se sa smjenama. Uskoro ćemo ostati nas dvije koje radimo u smjeni po 12 sati”, rekla je ona.

Pred zvanični početak posla će da prođe određene vježbe, a vrijeme je koristila i da “uhvati” malo dnevnog svjetla.

“Kada budem krenula da radim više neću ni imati prilike da vidim dan, sem na pauzi za ručak. Idem da zamijenim čizme, trebaju mi sa ojačanjem jer podižem blokove koji imaju 10 kilograma. Vježbe koje smo prošli su za slučaj evakuacije. Ukoliko radite u nekoj od fabrika, može se desiti često da imate vježbe za evakuaciju, svi moramo da znamo put kojim se kreće. To se radi kada je reč o cunamiju, požaru, curenju amonijaka, što se dešava u fabrikama ribe gdje postoji dosta frižidera. A iskoristila sam poslednje priliku da vidim dnevno svjetlo”, rekla je ona.

U narednom videu je objavila da zvanično kreće.

@iva_pink_

Od sutra pocinju da pristizu prvi brodovi 🐬#posaoaljaska #balkantiktok #sezonskirad

♬ Live in the Spirit – Josué Novais Piano Worship & Instrumental Worship and Prayer

“Zvanično počinje zimska sezona, prvi radni dan. Očekivano vrijeme koje ćemo provesti je polovina aprila, do 30. aprila moramo da napustimo teritoriju Amerike. Većina brodova se još nalazi u luci, isplovljavaju, uvijek je tako na početku sezone. Ne idu svi odmah u ribolov. Svi ovi brodovi rade za fabriku i sav ulov donose se ovdje kod nas. Sezona je počela u devet ujutru, pošto radim u dijeljenju gdje stižu zaleđeni blokovi od 10 kilograma, to je ona hrana koju koristite za riblje štapiće pljeskavice… Mi počinjemo danas dva sata kasnije jer je toliko potrebno da se zamrzne u frižiderima i dođe do mog odjeljenja”, objasnila je Iva.

Ljudi su joj u komentarima čestitali i poželjeli sreću u predstojećoj sezoni.

Ranije objavljen tekst: 

Iva iz Srbije otišla da zaradi na Aljasci: Spavala u kontejnerskoj prikolici, otkrila i šta se jede i kolika je plata (VIDEO)

Idi na VRH
error: Content is protected !!