Tragedija na Palama: U požaru izgorjele majka (33) i ćerka (8)

“Kako imamo informaciju, nastradala majka je probudila muža koji je iznio dvoje djece, svekrvu, svekra, ali je ona je, nažalost, ostala s trećim djetetom i nije uspjela da izađe”, rekao je komandir vatrogasne jedinice Goran Božić

U požaru koji je sinoć izbio u kući u Mokrom kod Sarajeva, izgorjeli su majka (33) i ćerka (8), kao i kompletno prizemlje i sprat lijevog dijela kuće.

Prema riječima komandira vatrogasne jedinice iz opštine Pale, Gorana Božića, požar nije primijećen na vrijeme jer je bilo gluvo doba noći, kada niko nije bio budan, prenosi Klix.ba.

“Kako imamo informaciju, nastradala majka je probudila muža koji je iznio dvoje djece, svekrvu, svekra, ali je ona je, nažalost, ostala s trećim djetetom i nije uspjela da izađe”, rekao je Božić za Srnu.

On ističe da su prijavu da gori kuća u Mokrom dobili u 00:50 sati.

“Otišlo je jedno vozilo vatrogasaca i na licu mjestu zatečena je kuća zahvaćena požarom. Tada smo informisani da se u kući možda nalaze žena i dijete. Gasilo se sa spoljne strane nakon čega smo dobili pojačanje i ušli u kuću”, istakao je Božić.

On je rekao da je nakon 45 minuta požar lokalizovan i u dječjoj sobi su zatekli dva ugljenisana tijela, jedno dječje, a drugo od majke.

Božić kaže da je gašenje požara trajalo jutros do 3:45 sati.

Prema njegovim riječima, u pitanju je lijevi dio kuće i kompletno je izgorjelo prizemlje i sprat kuće.

Portparolka Policijske uprave Istočno Sarajevo, Vesna Stokanović, izjavila je ranije Srni da uviđaj uviđaj obavljaju policija,tužilac i sudski vještak, nakon čega će biti poznat uzrok požara, prenosi “Jutarnji list”.

Foto: Radnici raščišćavaju kuću u kojoj su nastradale majka i ćerka (Printscreen/”Avaz”)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!