Dodik: Proglasićemo samostalnost ako se Šmit „drzne“ da donese zakon o državnoj imovini BiH

„Ne prijetimo, samo konstatujemo da ne postoji visoki predstavnik, da je imaginacija to što rade i, ukoliko se lažni visoki predstavnik drzne da to učini, RS neće oklijevati da zaštiti svoje pravo i proglasi svoj status“, rekao je Dodik novinarima. Dodao je da RS „ne sprovodi nikakvu akciju u tom smislu, već ukazuje na moguću reakciju“

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da RS neće oklijevati da proglasi samostalnost ako visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) Kristijan Šmit donese zakon o državnoj imovini BiH.

„Ne prijetimo, samo konstatujemo da ne postoji visoki predstavnik, da je imaginacija to što rade i, ukoliko se lažni visoki predstavnik drzne da to učini, RS neće oklijevati da zaštiti svoje pravo i proglasi svoj status“, rekao je Dodik novinarima.

Dodao je da RS „ne sprovodi nikakvu akciju u tom smislu, već ukazuje na moguću reakciju“.

Na novinarsko pitanje ko bi podržao proglašenje samostalnosti RS, Dodik je odgovorio da će ga „podržati ovaj narod“, ističući da je to najvažnije.

Dalje je rekao da je Dejtonskim mirovnim sporazumom RS dobila međunarodno priznanje sa visokim stepenom samostalnosti, ističući da je to za čim teži, prenose “Vijesti” pisanje agencije Beta.

„Da li ćemo imati stolicu u UN nije ni važno, ako dođemo do te situacije koja je za mene uvijek hipotetička. Hipotetički gledano, RS ne mora da ima stolicu u UN, ima drugih koji već imaju stolicu i koji će nas zastupati“, rekao je Dodik.

Foto: Milorad Dodik (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!