“Pucaj u džamije”: Četiri osobe uhapšene zbog pjesme koju su pjevali u kafani u Priboju, oglasio je Harun ef. Eminagić (VIDEO)

“Poručujem ovoj balavurdiji sa snimka, obzirom da više nemam povjerenja u organe reda i mira zbog do sada neriješenih istih ekscesa, da ih čekam kod džamije na koju bi da pucaju, da ih lično išamaram i prevaspitam zajedno sa njihovim roditeljima koji ih ovako lijepo odgojiše i naučiše da mrze drugog i drugačijeg. Ne spavam, čekam vas bando pijana i nadrogirana, od ovog trenutka pa sve dok ne stisnete petlju da dođete i pucate. Povedite pravo i onu Lazarevu vojsku i za njih imam ćutek”, napisao je ef. Eminagić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Užicu, uhapsili su M. Đ. (22), S. Đ. (22), M. M. (21) i I. P. (20) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Oni se sumnjiče da su sinoć u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju pjevali pjesme u kojima su iskazivali nacionalnu mržnju i netrpeljivost, što su objavili putem društvenih mreža.

Brzom intervencijom policije, piše portal Nova.rs, osumnjičeni su identifikovani i pronađeni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

ČEKAM VAS BALAVURDIO!Nakon što su se mnogi pribojski Srbi juče javno na društvenim mrežama ogradili od mahanja balavurdije zastavama sa likom koljača muslimana limske doline, na najveći pravoslavni blagdan pribojskim ulicama, te i meni pisali privatno poruke da se ne oglašavam zbog nevaspitanih budala, ipak na ovo večeras što se desilo, kako su mi rekli, u kafiću Quorum (treba provjeriti), ne mogu da ostanem smiren i ravnodušan.Poručujem ovoj balavurdiji sa snimka, obzirom da više nemam povjerenja u organe reda i mira zbog do sada neriješenih istih ekscesa, da ih čekam kod džamije na koju bi da pucaju, da ih lično išamaram i prevaspitam zajedno sa njihovim roditeljima koji ih ovako lijepo odgojiše i naučiše da mrze drugog i drugačijeg. Ne spavam, čekam vas bando pijana i nadrogirana, od ovog trenutka pa sve dok ne stisnete petlju da dođete i pucate. Povedite pravo i onu Lazarevu vojsku i za njih imam ćutek.Nećete mi ogaditi moj Priboj, ni pravoslavlje, ni čestite Srbe u Priboju klošari nevaspitani. Bujrum, čekam Vas!

Posted by Harun Eminagić on Sunday, January 7, 2024

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Priboj, Harun ef. Eminagić, oglasio se tim povodom na svom Facebook profilu.

“Nakon što su se mnogi pribojski Srbi juče javno na društvenim mrežama ogradili od mahanja balavurdije zastavama sa likom koljača muslimana limske doline, na najveći pravoslavni blagdan pribojskim ulicama, te i meni pisali privatno poruke da se ne oglašavam zbog nevaspitanih budala, ipak na ovo večeras što se desilo, kako su mi rekli, u kafiću ‘Quorum’ (treba provjeriti), ne mogu da ostanem smiren i ravnodušan.

Poručujem ovoj balavurdiji sa snimka, obzirom da više nemam povjerenja u organe reda i mira zbog do sada neriješenih istih ekscesa, da ih čekam kod džamije na koju bi da pucaju, da ih lično išamaram i prevaspitam zajedno sa njihovim roditeljima koji ih ovako lijepo odgojiše i naučiše da mrze drugog i drugačijeg. Ne spavam, čekam vas bando pijana i nadrogirana, od ovog trenutka pa sve dok ne stisnete petlju da dođete i pucate. Povedite pravo i onu Lazarevu vojsku i za njih imam ćutek.

Nećete mi ogaditi moj Priboj, ni pravoslavlje, ni čestite Srbe u Priboju klošari nevaspitani. Bujrum, čekam Vas”, napisao je Harun ef. Eminagić.

Na snimku se, između ostalog, čuje i “Pucaj u džamije”.

Foto: MUP.GOV.RS

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!